Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carina og samboeren måtte tilbringe 13 uker på intensiven, da datteren ble født for tidlig. Nå vil hun gi noe tilbake

- Noen ganger måtte man ta til takke med de blå stolene, som vi kalte dem. Det er stive trestoler. De gule var veldig ok, men det skulle absolutt vært flere av dem.

FØDT FOR TIDLIG: Carinas datter ble født tre måneder for tidlig. Det førte til et langt opphold på sykehuset for foreldrene. Foto: Privat
FØDT FOR TIDLIG: Carinas datter ble født tre måneder for tidlig. Det førte til et langt opphold på sykehuset for foreldrene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carina Juliussens siste barn ble født tre måneder for tidlig.

Det førte til at hun og samboeren måtte tilbringe lang tid på intensivavdelingen for nyfødte på Ullevål sykehus.

«Fra første stund ble vi innledet for kengurutid med vår lille jente. Kengurutid er ren hud-mot-hud, både mor, far og barn. Dette gjør at det premature barnet holder seg rolig, får masse nærkontakt og gjør at barnet utvikles fortere og bedre. Vi satt på skift i tre og tre timer, 24 timer i døgnet med vår lille frøken i sykehusets lenestoler. Dessverre er ikke staten så snille med midler til velvære for foreldre på intensiven, midlene går rett og slett til våre kjære små (noe som selvfølgelig er forståelig, viktig og bra)», skriver Juliussen i en Finn-annonse som ble opprettet i går.

- Fantastisk

I bunn og grunn etterlyser hun flere stoler på intensivavdelingen for nyfødte. I annonsen opplyser hun at hun gjerne vil kjøpe noen som er pent brukte.

- Jeg har fått god respons på den. Først ga jeg beskjed om pent brukte, men jeg måtte endre det til nye, på grunn av hygiene, sier Carina Juliussen til Dagbladet.

I løpet av det siste døgnet har hun fått sju brukte og én ny stol. I tillegg har noen donert 2100 kroner slik at hun selv kan kjøpe stoler til avdelingen.

- De sju stolene må jeg se om jeg får gitt til en annen avdeling, men responsen har vært helt fantastisk. Det kan jo i alle fall hjelpe noen familier.

Mener sykepleierne har det hektisk nok

Carina Juliussen og samboeren tilbrakte 13 uker på sykehuset, da datteren ble født før sommeren.

- Noen ganger måtte man ta til takke med de blå stolene, som vi kalte dem. Det er stive trestoler. De gule var veldig ok, men det skulle absolutt vært flere av dem, også slik at begge foreldrene kan sitte sammen.

Juliussen forteller at de opplevde at sykepleierne allerede hadde det hektisk på avdelingen. Likevel var det også de som måtte løpe rundt og hente stoler.

- Barna er jo koblet til alt mulig utstyr og alarmene går hele tida. At de skal hente stoler da er helt forferdelig, de har så mye å gjøre i utgangspunktet. Det blir for dumt.

Hun var selv i kontakt med Ullevål sykehus rett etter utskrivelsen i sommer. I dag tok hun opp kontakten igjen.

- De fortalte at de siden i sommer har fått donert ti stoler av én mor, men de trenger flere. Det samme gjelder jo for eksempel intensivavdelingen for nyfødte på Rikshospitalet. Andre foreldre jeg har vært i kontakt med sier det samme om andre sykehus også.

- Vil gi noe tilbake

Forespørselen om stoler kan sees på som en takk til de sykepleierne som jobber ved Ullevål.

- De har gjort en fantastisk jobb både med oss, datteren vår og de tidligere barna våre. All heder til sykepleierne.

Carina Juliussen delte selv annonsen på Facebook i går, etter at den var opprettet.

- Først fikk jeg én melding, så to. Etter det fikk jeg hjerter og mer oppmerksomhet, bare fordi jeg gjorde det. Det føles som verdens mest naturlige ting å skulle gjøre. Alle vet jo at det finnes en intensivavdeling der, men det er ikke alltid man vet hva som trengs.

Etter utskrivelsen gjorde Corneliussen første forsøk på å få inn flere stoler.

- Jeg sendte ut en mail til ulike leverandører og produsenter, hvor jeg presenterte min personlige historie, fortalte hvilken situasjon vi hadde vært i og la med bilder fra den prosessen. Da fikk jeg bare ett svar, og det var negativt, så det å se at folk er villige til å bidra nå er helt fantastisk. Det er både deilig og rørende at det bare har kommet positive reaksjoner, for det handler bare om å kunne gi noe tilbake - om å hjelpe til der man kan hjelpe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling