Carine (27) drept av sin mann

Over 50 knivstikk drepte Carine og hennes ufødte barn.

DØMT: Kelvin Osagie (31) er nå dømt til livstid i fengels av Vänersborgs tingsrätt i Sverige. Flere ganger før dette var han anmeldt for vold mot sine barn. De ble vitner til drapet på sin stemor. Foto: Svensk politi
DØMT: Kelvin Osagie (31) er nå dømt til livstid i fengels av Vänersborgs tingsrätt i Sverige. Flere ganger før dette var han anmeldt for vold mot sine barn. De ble vitner til drapet på sin stemor. Foto: Svensk politi Vis mer
Publisert

Med over 50 knivstikk drepte Kelvin Osagie (31) sin høygravide kone Carine Ndah Ngwe (27). Motivet skal, ifølge Expressen, ha vært at hun ønsket å forlate ham.

Osagie er nå dømt til livstid i fengsel. Et av de fellende bevisene, var hans egne lydopptak av drapet.

Carine var gravid i åttende måned da hun ble drept i parets leilighet i Vänersborg, som er en by i Västra Götaland i Sverige, i oktober i fjor. Osagies to barn, en gutt på fem år og ei jente på tre, befant seg i naborommet. De overhørte drapshandlingen.

Osagies var derfor også tiltalt for to tilfeller av grove krenkelser av barna.

Dømt

Onsdag 22. juni falt dommen i Vänersborgs tingrett.

Høygravide Carine ble funnet med over 70 skader på kroppen, hvorav minst 50 var forårsaket av en skarp gjenstand. Ett knivstikk traff også det ufødte barnet i magen, ifølge dommen.

Aktor i rettssaken mente at motivet for drapet var at hans samboer ønsket å gå fra ham. Han skal da ha vært redd for hva hun kunne komme til å si om ham.

- Gjerningsmannen trodde at hun ville forlate ham og at hun ville anmelde ham i forbindelse med det. Det kommer fram av opptaket at det var fordi hun hadde avtalt et besøk på krisesenter, at han trodde hun kunne si ting om ham under det besøket, har aktor Daniel Veivo Pettersson uttalt.

MÅTTE SYS: Skader på Kelvin Osagies hender måtte sys. Selv hevdet han det kom av at han måtte avverge angrep fra kona. Foto: Svensk politi
MÅTTE SYS: Skader på Kelvin Osagies hender måtte sys. Selv hevdet han det kom av at han måtte avverge angrep fra kona. Foto: Svensk politi Vis mer

Tok opp på bånd

Osagie hadde for vane å ta opp samtaler på sin mobiltelefon. Et åtte minutter langt lydopptak var et av bevisene i saken. I lydopptaket ber Kelvin om at samboeren ikke må si noe om ham til ansatte på krisesenteret. Plutselig høres skrik, og Carina ber for sitt liv.

- Ikke drep meg. Vær så snill. Babyen vår! hører man Carina be fortvilet.

Aftonbladets gjennomgang av saksdokumentene, viser at flere offentlige instanser kjente til den voldelige mannen.

I 2019 ble Osagies og hans tidligere kone separert. Hun er moren til hans to barn. Hun hadde også et barn fra tidligere ekteskap som drapsdømte var stefar til. Mellom 2018 og 2021 ble Osagies anmeldt i alt fire ganger for vold mot sin sønn og stesønn. De to barna ble likevel boende hos sin far.

Møttes gjennom datingapp

Kelvin Osagie og Carine Ndah Ngwe møttes gjennom en datingapp. Etter kort tid giftet de seg. Begge er opprinnelig fra Kamerun.

I dommen fra tingretten slås det fast at volden man hører på lydopptaket, varer i mer enn to og et halvt minutt.

«Av lydopptaket framgår det at hun flere ganger ber for sitt liv og sier at Kelvin må slutte, også for barnas skyld», står det i dommen.

Retten hadde ikke tiltro til Kelvins påstand om at han handlet i selvforsvar.

- Man kan ikke høre at hun er aggressiv eller utagerende mot ham. Man hører at det er hun som blir utsatt for vold og at det er hun som ber for sitt liv, sa aktor Veivo Pettersson om innspillingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer