Arbeidsinnvandrere:

Caritas bekymrer seg for arbeidsinnvandrere. Frykter at landet utvikler et klasseskille

Martha Skretteberg i Caritas ser ei farlig utvikling i Norge.

Arbeidskraft: I tiden mot 2030 vil ikke Norge ha nok arbeidskraft selv til å bemanne alle stillingene i helse- og omsorgssektoren. Derfor trenger vi arbeidsinnvandring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Arbeidskraft: I tiden mot 2030 vil ikke Norge ha nok arbeidskraft selv til å bemanne alle stillingene i helse- og omsorgssektoren. Derfor trenger vi arbeidsinnvandring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tall fra SSB viser at det i august ble registrert 137 000 arbeidsledige personer i Norge, 38 prosent av dem er innvandrere. Generalsekretær i hjelpeorganisasjonen Caritas, Martha Skretteberg, frykter at Norge er i ferd med å utvikle et klasseskille hvor arbeidsinnvandrerne kommer dårligst ut.

Majoriteten av arbeidsinnvandrere kommer til Norge fra Øst-Europa i håp om å kunne bidra og tjene penger. Nå har det blitt vanskeligere for dem.

- Mange av dem blir frustrerte. De søker jobber og leverer CV-er uten å få uttelling. Innvandrere må bli flinkere til å formidle sin kompetanse blant annet i intervjuer, mens majoriteten av arbeidsgivere må bli flinkere til å ta dem imot, sier Skretteberg.

Møtte statsministeren

I Norge bor det 700 000 innvandrere og 28 prosent av dem har vedvarende lav inntekt. Skretteberg bekymrer seg over at arbeidsledigheten blant innvandrere presser dem til å ta jobber for mindre penger enn nordmenn, og på den måten skape mer arbeidslivskriminalitet.

På onsdag var Skretteberg i et møte med statsministeren Erna Solberg for å gi uttrykk for sin bekymring. Solberg sa at hun la merke til utviklingen og ville rette tiltak mot arbeidsinnvandrere.S

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer