Carl Bildt advarer mot storkrig

- Verden blir farligere, sier den tidligere svenske utenriksministeren.

SLÅR ALARM:  Svenskenes tidligere utenriksminister Carl Bildt frykter en ny storkrig. Foto: GEORGES GOBET/ AFP/ NTB Scanpix
SLÅR ALARM: Svenskenes tidligere utenriksminister Carl Bildt frykter en ny storkrig. Foto: GEORGES GOBET/ AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sveriges tidligere utenriksminister Carl Bildt ringer med alarmklokkene i dagens utgave av den svenske næringslivsavisa Dagens Industri.

- Vi har kommet inn i en farligere tid, skriver den profilerte utenrikspolitkeren, som er medlem i høyrepartiet Moderaterna. Avisen bruker tittelen «Advarer mot storkrig» på sin førsteside.

Fire uropunkter Det er spesielt fire hendelser fra 2014 Carl Bildt trekker fram:

• Den russiske invasjonen på Krim• IS' erklæring av et nytt kalifat i Midtøsten• Inntrengningen i svensk skjærgård med et undervannsfartøy fra en fremmed makt• Hackerangrepet mot Sony, som USA mener Nord-Korea står bak.

- Hver for seg, og med en enda større styrke sammenlagt, viser dette en påtagelig mer utfordrende virkelighet for Sveriges utenriks- og sikkerhetspolitikk de neste årene, skriver Bildt.

- FN lammet Han har liten tro på FN som problemløser i disse konfliktene.

- Uten å gi opp må vi være realister og se at verdensorganisasjonen er lammet i hoveddelen av disse avgjørende spørsmål, skriver den erfarne utenrikspolitikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer