Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl Bildt får kjeft for å ha kludret til hyllest av kvinnelige forsvarsminstre

Power Girls-kommentar falt ikke i god jord.

MANN (64) PÅ TWITTER: Den nederlandske forsvarsministeren arrangerte et bilde av seg selv og tre ministerkolleger - forsvarsminister Ine Eriksen Søreide inkludert - som en markering av at kvinner nå naturlig inntar tidligere mannsbastioner. Den svenske utenriksministeren Carl Bildt fant det for godt å retvitre bildet med merkelappen «True Power Girls» - og fikk kjeft av Twitter-følgere som mente merknaden var nedlatende. Foto: Abedin Taherkenareh / EPA / Twitter
MANN (64) PÅ TWITTER: Den nederlandske forsvarsministeren arrangerte et bilde av seg selv og tre ministerkolleger - forsvarsminister Ine Eriksen Søreide inkludert - som en markering av at kvinner nå naturlig inntar tidligere mannsbastioner. Den svenske utenriksministeren Carl Bildt fant det for godt å retvitre bildet med merkelappen «True Power Girls» - og fikk kjeft av Twitter-følgere som mente merknaden var nedlatende. Foto: Abedin Taherkenareh / EPA / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var The Guardian som først omtalte bildet av de fire forsvarsministrene, tatt under den årlige sikkerhetskonferansen i München sist helg.

Bildet ble spredd på Twitter av den nederlandske forsvarsministeren Jeanine Hennis-Plasschaert, som arrangerte bildet med sine ministerkolleger fra Tyskland, Sverige og Norge: Ursula von der Leyen, Karin Enström og Ine Eriksen Søreide.

Overfor Guardian avslørte Hennis-Plasschaert at bildet var en måte å markere at kvinner like naturlig kan innta maktposisjoner som tradisjonelt var forbeholdt menn.

- Neelie Kroes (en nederlandsk politiker, journ. anm.) sa en gang til meg at gamle guttenettverk er den eldste formen for karteller vi har i Europa. Hun hadde rett, men nå er ting i endring, og kvinner kan gjøre de samme tingene, sier hun.

«True Power Girls» Den nederlandske ministeren har markert seg på lignende vis siden hun ble forsvarsminister i november 2012.

Ved tiltredelse skal hun ha uttalt at: «Det spiller ingen rolle om du har snurrebass eller ikke», og avvist at kvinner har én måte å praktisere politikk på, bare fordi de er kvinner.

- Jeg tror ikke offiserene i militæret som vi jobber med, ser oss på noen annen måte enn om vi var menn. Og hvis de gjør det, burde de ikke vise det. Men vi har nå en offentlig debatt om kvinner som inntar tyngre politiske verv, og det er en sunn debatt, har hun også sagt.

Den svenske utenriksministeren Carl Bildt, som er en ivrig Twitter-bruker, fant det for godt å retvitre bildet med merkelappen «True Power Girls».

Sarkastiske tilbakemeldinger Det tok ikke lang tid før Bildts følgere på Twitter reagerte negativt på merknaden, som mange mente var nedlatende.

«Selvsagt, det er slett ikke nedlatende å kalle dem "jenter", er det?» heter det i en sarkastisk bermerkning, som straks ble fulgt av en annen:

«Merkelig, jeg kan ikke se noen "jenter" på dette bildet. Fire kvinner, ja. Men jenter, ikke akkurat.»

Bildt har, tross mye tid på Twitter, ikke kommentert noen av reaksjonene.

Hele Norges coronakart