Carl Bildt går av

Etter 13 år som leder for de konservatives parti Moderaterne i Sverige, har vårt nabolands tidligere statsminister, Carl Bild, bestemt seg for å gå av som leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildt slapp nyheten om at han trekker seg som leder ved partiets landsmøte i september, i sitt ukentlig nyhetsbrev på partiets internettsider. Han informerte lederen av valgkomiteen om sin beslutning i går, skriver Bildt.

Riktig tidspunkt

Bildt har vært leder for partiet i 13 år, og han skriver at det ikke har vært en enkel beslutning å ta. Avgjørelsen om å trekke seg som leder har vokst gradvis fram, og han har også personlige motiver for å trekke seg. Han ønsker mer tid, og mindre tyngende ansvar - et ansvar som kanskje ikke alltid synes, mens som kjennes av den som har det.

- Jeg er overbevist om at dette er det riktige tidpunktet å gjøre det som før eller siden må gjøres, skriver Carl Bildt.

Sett forandringer

Han oppsummerer også sine mål han satt seg, da han for 13 år siden akepsterte å bli leder for Moderaterne.

- Jeg har fått anledning til å lede «moderaterne» gjennom den mest stimulerende perioden med forandringer i Sverige, Europa og verden på lang tid. Han viser til at Berlinmuren fortsatt sto støtt da han ble leder. Internett var ikke blitt allemannseie og de baltiske landene og flere stater i Øst-Europa var okkupert.

Hva nå?

Carl Bildt er for tiden FNs spesialutsending på Balkan. Han skriver at han sikkert kommer til å få spørsmål om de internasjonale spørsmålene er mer interessante, viktige og spennende enn de nasjonale. Bildt mener det er å stille feil spørsmål.

Årsaken er at verden er blitt mer sammensmeltet enn noen gang. Integreringen av forskjellige kulturer er kommet langt, og den vil komme lenger, mener Bildt.

Han understreker at han vil fortsette arbeidet for FN, og han vil ikke forsvinne fra den politiske arena. Han håper Riksdagen i Sverige vil gi ham det nødvendige spillerom han trenger for å gjøre en god jobb for landene på Balkan.

Les Carl Bildts nyhetsbrev hvor han avslører at han trekker seg som leder.

GÅR AV</B>: Carl Bildt trekker seg som leder for partiet sitt i Sverige.