ÅPNET VALGKAMPEN: Frps ordførerkandidat startet valgkampen etter terrorangrepene med å lange ut mot pårørendes behov for detaljerte opplysninger fra etterforskningen og å bekrefte at han fortsatt mener at alle terrorister er muslimer. Her er er han fra Frps valgkampåpnin på Stovner Senter 13.august. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
ÅPNET VALGKAMPEN: Frps ordførerkandidat startet valgkampen etter terrorangrepene med å lange ut mot pårørendes behov for detaljerte opplysninger fra etterforskningen og å bekrefte at han fortsatt mener at alle terrorister er muslimer. Her er er han fra Frps valgkampåpnin på Stovner Senter 13.august. Foto: Anita Arntzen/DagbladetVis mer

Carl får stryk av folket

Over halvparten av velgerne slakter Hagens mange utspill etter terrorangrepene på Utøya og i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carl I. Hagen får gjennomgå av velgerne i Dagbladet og Synovates sakshåndteringsmåling denne måneden. På spørsmål om velgerne synes Frps tidligere partiformann Carl I. Hagen har håndtert debatten i etterkant av terroren den 22.juli på en god, middels eller dårlig måte, svarer bare 9 prosent at han har håndtert den på en god måte.

Hele 56 prosent av de som har svart mener at Hagen har håndtert terror-debatten på en dårlig måte.

Terror-utspill
Kort tid etter valgkampen offisielt var i gang gikk Hagen ut med flere av det som ble oppfattet som provoserende utspill. Blant annet satte han sinnene i kok med utspillet om at ikke alle muslimer er terrorister, men nesten terrorister er muslimer.

Ut mot pårørende
Samme dag gikk også Hagen ut mot etterforskningen av massedrapene på Utøya og bombingen i regjeringskvartalet og mente at han ikke kunne forstå pårørendes behov for å skulle vite detaljer om hvor og hvordan deres kjære ble drept på Utøya. I dagene som fulgte måtte Hagen møte i overalt i media og svare på den massive kritikken.

Også blant Frps egne folk var misnøyen stor med den gamle Frp-høvdingen.

FÅR STRYK:  Carl I. Hagen får det glatte lag av velgerne etter hans mange provoserende utspill etter terroren. HEr fra den felles valgkampåpning for Oslo-partiene utenfor Stortinget 13.august i år. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
FÅR STRYK: Carl I. Hagen får det glatte lag av velgerne etter hans mange provoserende utspill etter terroren. HEr fra den felles valgkampåpning for Oslo-partiene utenfor Stortinget 13.august i år. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer

Seinere gikk Hagen ut og unnskyldte utspillet mot etterforskningen og de pårørende.

- Det var en dum uttalelse. Der er jeg helt enig i at jeg ikke hadde tenkt meg nøye nok om. Det var ufølsomt av meg, og en dum uttalelse, sa han seinere til VG. Men overfor NRK gjorde han det klart at han også følte seg litt som et offer for media.

Frp-misnøye
Men det hjelper så lite. Nå mister Hagen anseelse også hos egne velgere. Bare 23 prosent av Frp-velgerne som har svart mener han håndterte debatten etter terrorangrepene på en god måte.

Ikke uventet er skåren for de som mener Hagen oppdråtte på en dårlig måte, høy blant SV-velgere og Ap-velgere. Blant de rødgrønne er det hele 70 prosent som mener han har håndtert debatten elendig.