Carl får stryk av folket

Over halvparten av velgerne slakter Hagens mange utspill etter terrorangrepene på Utøya og i Oslo.

ÅPNET VALGKAMPEN: Frps ordførerkandidat startet valgkampen etter terrorangrepene med å lange ut mot pårørendes behov for detaljerte opplysninger fra etterforskningen og å bekrefte at han fortsatt mener at alle terrorister er muslimer. Her er er han fra Frps valgkampåpnin på Stovner Senter 13.august. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
ÅPNET VALGKAMPEN: Frps ordførerkandidat startet valgkampen etter terrorangrepene med å lange ut mot pårørendes behov for detaljerte opplysninger fra etterforskningen og å bekrefte at han fortsatt mener at alle terrorister er muslimer. Her er er han fra Frps valgkampåpnin på Stovner Senter 13.august. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Carl I. Hagen får gjennomgå av velgerne i Dagbladet og Synovates sakshåndteringsmåling denne måneden. På spørsmål om velgerne synes Frps tidligere partiformann Carl I. Hagen har håndtert debatten i etterkant av terroren den 22.juli på en god, middels eller dårlig måte, svarer bare 9 prosent at han har håndtert den på en god måte.

Hele 56 prosent av de som har svart mener at Hagen har håndtert terror-debatten på en dårlig måte.

Terror-utspill Kort tid etter valgkampen offisielt var i gang gikk Hagen ut med flere av det som ble oppfattet som provoserende utspill. Blant annet satte han sinnene i kok med utspillet om at ikke alle muslimer er terrorister, men nesten terrorister er muslimer.

Ut mot pårørende Samme dag gikk også Hagen ut mot etterforskningen av massedrapene på Utøya og bombingen i regjeringskvartalet og mente at han ikke kunne forstå pårørendes behov for å skulle vite detaljer om hvor og hvordan deres kjære ble drept på Utøya. I dagene som fulgte måtte Hagen møte i overalt i media og svare på den massive kritikken.

Også blant Frps egne folk var misnøyen stor med den gamle Frp-høvdingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer