- Carl I. blir større enn Jens

- Folks verdier nærmer seg i stadig større grad det Frp har stått for i 25 år. De unge velger egoismen, de gamle tryggheten og fremmedfrykten. Med Ap's feilslåtte strategi i tillegg ser jeg ikke bort fra at Carl I. Hagen vil være leder for Norges største parti allerede neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier sosiologen Trond Blindheim som er amanuensis i markedsføring ved Handelshøyskolen BI. Han har i vår undersøkt hvordan 600 høyskoleungdommer oppfatter de politiske partiene. Koblet med andre verdimålinger tar han sine funn til inntekt for at Frp om kort tid vil erstatte Ap som det største partiet.

- Folk blir mer materialistiske og egoistiske, spesielt de unge. Frp har klarest stått for disse verdiene helt siden starten i 1973. Ap blir oppfattet som tilhengere av kollektive løsninger. Jens Stoltenberg vil kjøre buss, Hagen bil. Folk velger i stadig større grad det siste, sier Blindheim.

- Den andre grunnen er den sterke økningen i antall eldre. Carl I. Hagen er en mester i å tekkes pensjonistene. Her går fremmedfrykten rett hjem, samtidig som retorikken rundt helse og omsorgsspørsmål er en vinner for Frp, hevder Blindheim.

Gir grobunn

Han mener Ap-ledelsens prosjekt om fornyelse av offentlig sektor bare gir ytterligere grobunn for Frp's vekst.

Blindheim kritiserer også Ap's forsøk på å isolere Frp:

- Jens Stoltenberg oppfører seg pompøst og arrogant når han prøver å stemple Frp som et fremmedfiendtlig parti som alle burde distansere seg fra, sier han og fortsetter:

Hån

- For det første er det en hån mot alle velgerne som har gjort Frp til det nest største partiet. For det andre er det et bedrag fordi de intolerante holdningene er like godt utbredt blant Ap's velgere. De er bare ikke uttalt, mener Trond Blindheim.