Carl I. er åpen

Carl I. Hagen utelukker ikke presidentvervet, og mener det ikke er noe i veien for at en partileder også kan være stortingspresident.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet konfronterte Carl I. Hagen med Høyres planer i går. Partilederen vil i utgangspunktet ikke snakke om denne typen problemstillinger før etter valget, men hans svar viser at modellen Høyre nå jobber med, kan bli kjøpt av Frp.

Tidligere har Hagen gjort det klart at Frp ikke skal være noe støtteparti til en regjering de ikke er med i. Nå er han ikke like kategorisk, og framhever at det viktigste er Fremskrittspartiets innflytelse.

- Det er ikke noe som hindrer at en partileder også kan være stortingspresident, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Men han vil ikke si om presidentvervet bør være en del av eventuelle regjeringsforhandlinger mellom de ikke-sosialistiske partiene etter valget.

- Kan Frp godta at det dannes en borgerlig regjering uten Frp?

- Disse problemstillingene må vi utsette til etter valget, sier Hagen.

- Men tidligere har du slått kategorisk fast at Frp's hovedmål er å komme i regjering?

- Vårt hovedmål er å få gjennomslag for mest mulig av Fremskrittspartiets politikk, til beste for folk flest. Vi har sagt at vi i størst grad vil få gjennom deltakelse i en flertallsregjering. Men vi har også sett at Frp har fått betydelig gjennomslag fra opposisjonstilværelsen, sier Hagen.

Partilederen innrømmer at han har stor sans for bindende politiske avtaler. Hagen var selv helt sentral da kontantstøtteavtalen ble utarbeidet mellom Bondevik-regjeringen, Høyre og Frp.