Carl I. Hagen: - Barnevernet i Norge har for sterk stilling

Forlanger begrunnelse fra barnevernet om fostermora som skilles fra gutt (15) med autisme og Downs syndrom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg forlanger å få en begrunnelse fra barnevernet om hvorfor de ikke kan etterkomme fostermoras krav. Er det økonomi? Ligger det for høye kostnader i dette? Hvis så er, må de også dokumentere hvor mye det koster å ha ham på institusjon i forhold til kostnadene ved å ha ham i fosterhjem, sier FrP-nestor og medlem av Helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, til Dagbladet.

Sterke reaksjoner Torsdag i forrige uke skrev Dagbladet at fostermor Gro Mikalsen skal skilles fra sin alvorlig utviklingshemmede fostersønn (15) med autisme og Downs syndrom fordi hun ikke er kommet til enighet med barnevernet i bydel Bjerke i Oslo om ny kontrakt.

Mandag var Dagbladet til stede da fostermora tok et gripende farvel med gutten hun har hatt omsorgen for i snart 14 år.

Saken har vekket sterke reaksjoner, og tidligere denne uka skrev Dagbladet at også politisk toppledelse i Oslo kommune ser på saken med bekymring.

Unicef Norge reagerer også sterkt på at barneverntjenesten i bydel Bjerke sier de er enige i at det beste for den utviklingshemmede gutten vil være å få bli hos fostermor, samtidig som barnevernet likevel velger å flytte gutten fra sine trygge omgivelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer