Carl I. Hagen: - Steng russergrensa øyeblikkelig

Uenig med regjeringen.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil ikke stenge grensa til Russland, men det vil Carl I. Hagen (Frp). - Det er bare å stenge Storskog-grensa nå, sier han.

Regjeringen vil uttømme alle andre muligheter før grensa til Russland over Storskog stenges, understreket utenriksminister Børge Brende (H) fredag.

Carl I. Hagen kunne ikke vært mer uenig.

- Man har sett i ukevis på andre løsninger uten å ha gjort noen ting. Det er bare å stenge grensa med en gang, sier han til NTB.

- Den eneste måten å ha grensa åpen på er om det innføres visumplikt til alle statsborgere utenfor EØS. Da slipper man alle pakistanere, afghanere og andre asylsøkere, forklarer Hagen.

Som i valgkampen mener Frp-nestoren at det bør bevilges 10 milliarder kroner på å opprette asylmottak i Tyrkia, Jordan, Libya og et afrikansk land.

- Det er bare å sende nedover diplomater - helst utenriksministeren - som sier at vi vil finansiere og lede asylmottakene med lokal arbeidskraft. Og med undervisning for barn og helsetiltak, forteller Hagen.

Han mener asylsøkere bør bli fortalt at de blir sendt til nabolandene.

- Da vil asylstrømmen til Europa stoppe øyeblikkelig. Til asylmottakene blir det bevilget penger fra oljefondet. Da vil det ikke gå utover velferden her til lands, sier Hagen.

- Dette fikk jeg mye kjeft for å mene i valgkampen, men nå ser mange at det er dette som er det rette, avslutter Frp-politikeren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram