Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. Hagen anmelder MDG-Lan for miljøkriminalitet

Carl I. Hagen anmelder miljøbyråd Lan Marie Berg for grov miljøkriminalitet. - Forsøk på å få oppmerksomhet, mener Ap-byråd Rina Mariann Hansen.

ANMELDER: Carl I. Hagen anmelder byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ANMELDER: Carl I. Hagen anmelder byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i forbindelse med arbeid med et nytt ro- og kajakkanlegg ved Bestumkilen at vann fra sterkt forurenset masse skal ha rent ut i Oslofjorden, ifølge Hagen, som er gruppeleder for Frp i Oslo bystyre.

- I forbindelse med arbeidene i Bestumkilen søkte man tillatelse til å mudre opp masse som var sterkt forurenset. Den skulle opp på en lekter for å kjøres til et godkjent deponi. I stedet la man massene på land, hvor den ble liggende og lekke, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen anmelder nå byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG), fordi hun er ansvarlig for Bymiljøetaten, som er byggherre for prosjektet.

Feil byråd

Byråd for kultur og idrett Rina Mariann Hansen (Ap) mener Hagen med viten og vilje har anmeldt feil person.

- Dette er et forsøk på å få oppmerksomhet. Hagen har stilt spørsmål i bystyret om dette, så han har blitt orientert om hva som har skjedd. Han har valgt å anmelde Berg, som ikke er ansvarlig. Han vet bedre, sier Hansen til Dagbladet.

Hansen mener også bildet Hagen gir av saken er misvisende.

- Kommunen har gjort mudringen i tråd med de retningslinjene som er gitt. Det ble gjort en liten endring i metoden fordi vannet frøs. Tillatelsen sier at man har plikt til å redusere forurensing så langt som mulig, og plan- og bygningsetatens tilsynsrapport sier at regelverkets krav er fulgt, sier Hansen.

Hun forteller at idrettsanlegget for barn og unge ble vedtatt for 10 år siden, men aldri finansiert under de borgerlige.

- Vi har måttet fjerne noen få båtopplagsplasser i forbindelse med byggingen, blant annet den Carl I. Hagen bruker til sin båt, sier Hansen.

- Miljøkriminalitet

Hagen bekrefter at han har båtplass på stedet, men mener den ikke har noe med saken å gjøre.

- Dette er miljøkriminalitet. Her har de latt sterkt forurenset vann renne ut i sjøen, og de har visst om det, sier han til Dagbladet.

Hagen forteller at han har tatt saken opp i samferdsels- og miljøkomiteen flere ganger, og mener saken har blitt bagatellisert av de ansvarlige.

- Det som opptar meg er at når private begår miljøkriminalitet, så blir de hardt straffet. Dette gjelder forholdet mellom politikeres liv og lære. Hvis man er veldig høyt på banen når det gjelder å bekjempe forurensing, så må man sørge for i sin embedsutførelse at dette ikke skjer, sier Hagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media