ETT PARTI MANGLET: Senterparti meldte forfall før valgmøtet, men initiativtagerne hørte aldri noe fra Fremskrittspartiet eller Carl I. Hagen etter at han ikke møtte opp på valgmøtet til Norsk innvandrerforum på restauranten Shalimar tandoori restaurant i Oslo i ettermiddag. Men disse møtte (fra venstre): Sigrid Rege Gardsvoll (KrF), Julianne Ferskaug (V), Yassine Arakia (H), Mobashar Banaras (Ap), Gülay Kutal (SV), Siavash Mobasheri (Rødt) og Shoaib Sultan (MDG).
ETT PARTI MANGLET: Senterparti meldte forfall før valgmøtet, men initiativtagerne hørte aldri noe fra Fremskrittspartiet eller Carl I. Hagen etter at han ikke møtte opp på valgmøtet til Norsk innvandrerforum på restauranten Shalimar tandoori restaurant i Oslo i ettermiddag. Men disse møtte (fra venstre): Sigrid Rege Gardsvoll (KrF), Julianne Ferskaug (V), Yassine Arakia (H), Mobashar Banaras (Ap), Gülay Kutal (SV), Siavash Mobasheri (Rødt) og Shoaib Sultan (MDG).Vis mer

Carl I. Hagen dukket aldri opp til partidebatt hos innvandrerforum: - Synd og skuffende

Carl I. Hagen: - Dette har jeg ikke hørt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Organisasjonen Norsk innvandrerforum arrangerer like før hvert valg et valgmøte.

I år ble det holdt i lokalene til Shalimar tandoori restaurant like ved Carl Berners plass i Oslo. Alle Oslo-partiene som kjemper om makta skulle være representert. Og det var de også, bortsett fra ett som aldri møtte opp: Fremskrittspartiet.

- Frp har bekreftet at Carl I. Hagen skulle komme, men nå ser det litt usikkert ut her, sa leder Athar Ali i Norsk innvandrerforum til de i underkant av 50 oppmøtte da debattstarten begynte å gå et stykke over den planlagte tida.

- Skuffende For ordens skyld: Senterpartiet var heller ikke til stede under debatten, men de meldte forfall i forkant. Det gjorde aldri FrP, ifølge Ali.

- Dette synes jeg er veldig rart. Jeg har ikke hørt noen ting fra partiet om at de ikke skulle komme hit i kveld. Dette var veldig synd og skuffende, sier Ali til Dagbladet etter debatten.

Carl I. Hagen selv sier til Dagbladet at han ikke en gang har hørt om at han skulle vært på et valgmøte på Shalimar tandoori restaurant i dag. Heller ikke at han sto oppført på det offisielle programmet som Frp´s representant under møtet.

- IKKE HØRT OM: Carl I. Hagen (Frp) sier han ikke hadde hørt om valgmøtet, men at det var synd at han ikke var der og at det må ha vært en kommunikasjonssvikt. Valgkampledelsen sier de prioriterte annerledes og at de heller ikke kjente tid og sted for valgmøtet til Norsk innvandrerforum.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- IKKE HØRT OM: Carl I. Hagen (Frp) sier han ikke hadde hørt om valgmøtet, men at det var synd at han ikke var der og at det må ha vært en kommunikasjonssvikt. Valgkampledelsen sier de prioriterte annerledes og at de heller ikke kjente tid og sted for valgmøtet til Norsk innvandrerforum. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det er trist at det ikke lot seg gjøre. Men dette har jeg ikke hørt om. Jeg skulle gjerne ha vært der, jeg var på Ammerudsenteret tidligere i dag og ønsker å være flest mulig steder. Her må det ha vært en kommunikasjonssvikt, sier Hagen til Dagbladet.

Mange spørsmål til Hagen Norsk innvandrerforum arrangerte valgmøtet slik at innvandrere skal få bedre kjennskap til hva de forskjellige partiene står for og for å øke bevisstheten rundt valget.

- Vi ønsker at mange flere innvandrere skal bruke stemmeretten sin. Valgdeltakelsen blant minioriteter er alt for lav, sier Ali.

Alle partiene fikk fem minutter til å reklamere for sitt parti før det ble spørsmål fra salen. Temaer som skole, barnehage, terrorfare, manglende cricketbane i Oslo og miljøpolitikk var blant sakene som ble diskutert under møtet.

- Mange av de som kom hit i dag kom på grunn av Carl I. Hagen og hadde spørsmål til ham, sier Ali.

Arbeiderpartiets representant, Mobashar Banaras, valgte å fleipe om Frp´s fraværelse i sin innledning.

- Carl I. Hagen kom ikke hit i dag. Jeg var nettopp i en debatt med ham på Ammerud. Kanskje det ble litt for mye for ham!, sa Banaras.

- Legger meg langflat Rådgiver Arild Lind i Oslo FrPs fylkesstyre sier det er hans feil at Carl I. Hagen ikke dukket opp i debatten.

- Her kan jeg bare legge meg fullstendig langflat. Carl I. Hagen har aldri fått denne invitasjonen. Her har det skjedd en intern feil. Invitasjonen stoppet hos meg, og jeg har ikke videreformidlet den til ham, sier Lind til Dagbladet.

- Det er selvsagt ikke slik at FrP ikke ønsket å være til stede på debatten. Det er synd at vi ikke fikk vært det. Vi prøver å delta på alle møter vi kan, og dette er et av dem vi ville deltatt på. Men det stoppet dessverre hos meg, sier Lind.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram