Carl I. Hagen fikk e-post der innvandrere blir omtalt som «okkupanter» som bare øker. Hagen svarte at dette har han advart mot siden 1979

Hevder konflikter kan komme til Norge gjennom innvandring.

SKEPTISK TIL INNVANDRING: Carl Ivar Hagen sier at han ikke hadde formulert seg på samme måte som avsender av e-posten, men sier likevel at innvandringen til Norge er en utfordring. Foto: NTB-Scanpix 
SKEPTISK TIL INNVANDRING: Carl Ivar Hagen sier at han ikke hadde formulert seg på samme måte som avsender av e-posten, men sier likevel at innvandringen til Norge er en utfordring. Foto: NTB-Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Over halvparten av de folkevalgte på Stortinget og en rekke profilerte lokallagspolitikere fikk i forrige uke tilsendt en e-post hvor en avsender prøver å belyse det han mener er utfordringer ved dagens innvandringspolitikk.

Avsenderen skriver at regjeringen og Stortinget må forstå at innvandringen må reduseres kraftig, før han trekker paralleller fra dagens innvandring i Norge til nazistenes okkupasjon under andre verdenskrig.

«Naivitet er typisk norsk og europeisk. Under 2. verdenskrig var det 300 000 tyske soldater i Norge. I dag har vi 800 000 «okkupanter», og antallet bare øker. Det går mot en nasjonal katastrofe hvis dette ikke stoppes. Jeg frykter at det etter hvert vil oppstå voldelige konflikter mellom 1) grupper av nordmenn, 2) mellom grupper av nordmenn og innvandrere, og 3) mellom grupper av innvandrere. »

- Risikerer konflikter

Én av de som ikke klarte å motstå å kommentere e-posten, er FrP-nestor Carl I. Hagen. I svaret fra Hagen, som også er sendt til alle andre som har mottatte-posten, skriver han:

«Det går slik jeg advarte mot siden 1979. Utfordringene og kostnadene bare vokser. De døvblinde i andre partier har ansvaret!»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer