Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Carl I. Hagen fisker i rørt vann i Hermansen-saken

Mener Andreas Halse i Oslo Arbeiderparti. Nestleder, kultur- og utdanningskomiteen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carl I. Hagen sendte i går skriftlig spørsmål til skolebyråd Anniken Hauglie (H) for å avklare lærer Max Hermansens rett til å ytre seg som privatperson.

- Det er skapt et inntrykk av at klager fra muslimske elever har ført til at rektor har byttet ham ut. Jeg vil vite hva som egentlig er skjedd, sa Hagen til Dagbladet.

- Jeg undrer meg også over at lærer Max Hermansen er oppegående nok til å lede en demonstrasjonsmarsj er for syk til å undervise i samfunnskunnskap, sa Frps gruppeleder.

Kan ikke fjerne - Dette er noe fjas fra Hagens side, og bare et forsøk på å fiske i rørt vann, sier Andreas Halse, bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo.

- Det er åpenbart ikke sånn at elever kan fjerne en lærer på grunn av hans religiøse eller politiske meninger.

- Det vitner om lite tiltro og respekt for Oslo-skolen at man i det hele tatt spør om det, sier Andreas Halse, Arbeiderpartiets nestleder i kultur- og utdanningskomiteen.

Privat informasjon Han mener det er en selvfølge at rektor ikke kommenterer personalsaker i det offentlige rom.

- Mannen har vært sykemeldt i flere måneder, det er en sak mellom læreren, hans lege og rektor som arbeidsgiver. Sånn informasjon er privat, og skal ikke brettes ut for gud og hvermann, sier bystyrerepresentanten.

Lærere beskyttet - Selvfølgelig er det sånn at lærere er beskyttet av ytringsfriheten. Det står i grunnloven, og bystyret har vedtatt retningslinjer som slår det klart fast. Det er ikke noe Carl I. Hagen trenger å spørre noen om.

- Alle skjønner at det Hagen gjør er å prøve å skape et inntrykk av at en innvandringskritiker har fått sparken.

- Det er noe fjas, og byråden bør sette skapet på plass å si at det er noe fjas, sier Andreas Halse.

SENDTE BREV: Carl I. Hagen sendte i går skriftlige spørsmål til skolebyråd Anniken Hauglie.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SENDTE BREV: Carl I. Hagen sendte i går skriftlige spørsmål til skolebyråd Anniken Hauglie. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer