Carl I. Hagen foreslo at Moxnes og Lysbakken sier fra seg lønn

Den tidligere Frp-lederen mener at Bjørnar Moxnes (R) og Audun Lysbakken (SV) bør skrive til presidentskapet og si fra seg lønnsøkningene de er imot.

KJEMPER FOR LAVERE LØNN: Leder i Rødt Bjørnar Moxnes (tv) og leder i Sosialistisk Venstreparti (SV) Audun Lysbakken ønsker begge at stortingsrepresentantene skal tjene mindre. Men å tilbakebetale lønnen sin til Stortinget ønsker ingen av dem.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KJEMPER FOR LAVERE LØNN: Leder i Rødt Bjørnar Moxnes (tv) og leder i Sosialistisk Venstreparti (SV) Audun Lysbakken ønsker begge at stortingsrepresentantene skal tjene mindre. Men å tilbakebetale lønnen sin til Stortinget ønsker ingen av dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsrepresentantene synes det er så vanskelig å fastsette sin egen lønn at de har overlatt arbeidet til en lønnskommisjon.

I forslaget fra lønnskommisjonen går lønnen til stortingsrepresentantene opp til 989 997 kroner fra 1. mai 2019, mens regjeringsmedlemmer får 1 410 073 og statsministeren 1 735 682.

Det tilsvarer en lønnsøkning på 3,2 prosent som er det samme som frontfagene.

Hagens historietime

Som vanlig var både Rødt og SV kritiske til at lønnen skal øke for stortingsrepresentantene, SV ønsker at politikerne skal få like stort kronebeløp som pensjonistene - det vil si 35 kroner i måneden.

Men det var Bjørnar Moxnes som fikk tidligere Frp-formann Carl I. Hagen - som var tilbake i Stortinget etter at økte bompenger ble stemt gjennom i går til å gå på talerstolen.

Hagen fortalte en lengre historie om hvordan Stortinget i riktig gamle dager vedtok etter forslag fra Bondepartiet at lønnen skulle settes ned fra 3000 til 2000 riksdaler.

Problemet var bare at representanten som fremmet forslaget satt og gråt etterpå.

- Det var jo ikke meningen at det skulle bli vedtatt! Han skulle bare kjøpe seg popularitet, dette minner meg om Moxnes. Han vil gjerne kjøpe seg popularitet, sa Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer