Carl I. Hagen jubler over småpartienes nedtur: - Nå blir de bare et humor­innslag på Stortinget

Frp-nestoren er strålende fornøyd med MDG- og Rødt-nedtur, men sier det er altfor tidlig å juble for valgseier.

VALGET: Carl I. Hagen sier han er beroliget over at Rødt og MDG ser ut til å komme godt under sperregrensen. Selv tror han ikke at han fortsetter i politikken selv om de borgerlige ser ut til å få flest mandater. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Helt utrolig, Norge går for bra til å bytte regjering!

Frp-topp Christian Tybring-Gjedde må rope ordene for å overgå den øredøvende jubelen fra 240 partifeller som taktfast roper: «Fire nye år! Fire nye år! Fire nye år! Fire nye år!».

Det var mildt sagt god stemning på Fremskrittspartiets valgvake på Grand Hotell i Oslo da de første prognosene ble offentliggjort 21.00.

- Altfor tidlig

Frp-nestor Carl I. Hagen er på sin side langt mer fattet, og sier at han er «overhodet ikke sikker på valgseier».

- Det har ved mange tidligere valg endret seg i løpet av kvelden og natta. Det er alltid hyggelig når det ser bra ut med en gang, men jeg har vært med på dette mange ganger før. Det er altfor tidlig å slippe jubelen løs, sier Hagen til Dagbladet.

Han er imidlertid strålende fornøyd med at småpartiene MDG og Rødt, som mange håpet skulle være med på å sikre flertall for en Ap-regjering, ligger an til å havne godt under sperregrensa.

- Det er veldig gledelig at både MDG og Rødt, som ville skapt kaos om de kom i vippeposisjon, ser ut til å være sikret langt under sperregrensa. Nå blir de et humorinnslag på Stortinget, sier Hagen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.