Carl I. Hagen kaller eiendomsskatt tyveri

Går i strupen på Ap.

UENIG: Carl I. Hagen, Frps førstekandidat i Oslo, er langt fra fornøyd med Aps Raymond Johansens forslag om å innføre eiendomsskatt i hovedstaden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UENIG: Carl I. Hagen, Frps førstekandidat i Oslo, er langt fra fornøyd med Aps Raymond Johansens forslag om å innføre eiendomsskatt i hovedstaden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen, Frps førstekandidat i Oslo, er langt fra fornøyd med Aps Raymond Johansens forslag om å innføre eiendomsskatt i hovedstaden.

Ap går til valg på å skattlegge 57.000 boliger i Oslo, og i de vestre bydelene vil over halvparten av boligene få eiendomsskatt hvis partiet vinner høstens valg.

- Raymond Johansen utnytter det han angriper - nemlig den delte byen. Han tar penger fra Høyre-velgere for å gi til Ap-velgerne. De fleste som har en villa verd over fire millioner kroner, er velstående og stemmer nok for det meste Høyre. De som bor i dårligere boliger, er det flest av på Oslos østkant, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

Hagen sier Johansen med forslaget utnytter sin eventuelle flertallsmakt til å rappe penger fra et mindretall som de deretter fordeler seg imellom.

- Dette kalles vanligvis for stygge ord som tyveri. Å beskytte et mindretall mot overgrep fra en majoritet er blant de vanskeligste sakene, sier Hagen.

Raymond Johansen minner på sin side om at flere av Hagens partikolleger har innført eiendomsskatt i sine kommuner.

- Jeg håper Carl I. Hagen bruker 1. mai-helgen og landsmøtet godt til å snakke med Frp-ordførere og kommunepolitikere som har innført eiendomsskatt. Tre av fire norske kommuner har nå eiendomsskatt, og det er selvsagt ikke gjort for å tyrannisere et mindretall i kommunene. Jeg antar at han ikke ser på sine egne partikolleger som tyranner, selv om han ikke lenger er partileder, sier Aps byrådslederkandidat i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.