MAKT? Fremskrittspartiets eldregeneral Carl I. Hagen kan bli eldrebyråd i Oslo, ifølge kilder Dagbladet har snakket med. Her holder han foredrag under Fremskrittspartiets landsmøte tidligere i år. Foto: Lise Åserud / Scanpix
MAKT? Fremskrittspartiets eldregeneral Carl I. Hagen kan bli eldrebyråd i Oslo, ifølge kilder Dagbladet har snakket med. Her holder han foredrag under Fremskrittspartiets landsmøte tidligere i år. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Carl I. Hagen kan bli byråd i Oslo

Frp's eldregeneral aktuell som supervikar for eldrebyråd Sylvi Listhaug i Oslo når hun skal ut i fødselspermisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Oslos byråd for helse og eldreomsorg  Sylvi Listhaug (31) skal ut i fødselspermisjon i januar. Nå seiler Frp-slugger og eldregeneral Carl I. Hagen (66) opp som en het kandidat til å fylle stillingen som Listhaugs vikar.

Milliardbudsjett I så fall blir han ansvarlig for et milliardbudsjett og 22 000 brukere av sykehjem og hjemmetjenester. I tillegg ligger det en stor andel av ansvaret for velferdstjenester i Oslos 15 bydeler under byrådsavdelingen.

Vikariatet varer til august neste år, som også er startskuddet for kommunevalgkampen. Hagen har allerede siktet seg inn på ordførerkjedet i hovedstaden. Nå får han flere støtteerklæringer fra partikameratene.

- Hvis det lot seg gjøre Carl vikarierte neste år, så ville det vært flott, sier Frps gruppeleder i bystyret, Svenn Kristiansen til Dagbladet.

Holder tett Kristiansen understreker at han ikke er en del av prosessen som avgjør hvorvidt Hagen får den profilerte posten og heller ikke vet hvem som pekes ut, men Dagbladet har snakket med andre kilder som følger prosessen tett.

De bekrefter at Hagens navn er på blokka over hete kandidater og «en av flere løsninger» vikarproblemet.

Også blant byråkrater i korridorene på Rådhuset, går praten om at Hagen er i ferd med å innta sjefsstolen for et Oslo-politikkens viktigste områder, i et valgår. Eldrebyråden har råder over 6,5 milliarder kroner på kommunebudsjettet.

Listhaug selv holder tett om kandidatene.

- Hvem som skal overta oppgavene mine mens jeg er i permisjon, er ennå ikke avklart, sier Listhaug selv til Dagbladet.

Følger partiarbeidet Det siste året har Hagen lest seg opp på Oslo-politikken og satt seg inn i en rekke saksfelt. Etter det Dagbladet kjenner til har han også deltatt på en rekke strategimøter med Oslo Frp og følger partiets arbeid i byrådet.

Fra bassengkanten på den spanske solkysten er Hagen selv, nesten, taus som en østers.

- Kunne du tenke deg å jobbe som eldrebyråd i Oslo fra januar av?

- Du, det har jeg nok ingen kommentar til, sier Hagen.