Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. Hagen krever gransking av bydelsdirektør og barnevern

Tar til orde for forvaltningsrevisjon etter avsløringene om Bydel Bjerke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bystyrerepresentant Carl I. Hagen (Frp) er opprørt over Dagbladets avsløringer om fostermor-saken og Villa Eik-saken i Bydel Bjerke.

- Mye i Dagbladets reportasjer, samtaler jeg har hatt og skriv jeg har sett, tyder på alvorlige feil i barneverntjenestens og bydelsdirektørens utførelse, sier Frp-nestoren.

Hagen har nå satt saken på dagsorden i partiets gruppemøte mandag.

Vil ha forvaltningsrevisjon - Jeg vil ta opp i dette møtet om vi nå skal fremme forslag om forvaltningsrevisjon av bydelsdirektøren og barnevernet i Bjerke Bydel, på bakgrunn av det som er framkommet.

Hagen har med undring registrert at Bydel Bjerke, gjennom flere år, har latt personer med alvorlig autisme leve i en omsorgssituasjon som både Fylkesmannen og Statens helsetilsyn har vurdert som uforsvarlig, uten å ta affære.

Oslopolitikeren mener også det ser ut til å ha blitt begått lovbrudd fra bydelens side i fostermor-saken, der fostermor Gro Mikalsen nå er skilt fra sin fostersønn (15) med Downs syndrom og autisme etter 14 år.

Gutten er nå plassert i et hjem i Bydel Bjerke.

- Det er noe som heter «grov uforstand i tjenesten», sier Carl I. Hagen.

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen i Bydel Bjerke sier hun ikke ønsker å kommentere denne saken. Barnevernleder Marit Bratlie har ikke besvart Dagbladets henvendelse om Hagens utspill.

Utfordrer byråden Dagbladet har tidligere omtalt at Carl I. Hagen har sendt et skriftlig spørsmål til byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) med krav om at hun raskt vil gripe inn å søke å finne en ordning slik at gutten kan fortsette å bo hos sin fostermor gjennom 14 år, slik at han sikres trygghet, ro og et stabilt liv.

Frp-nestoren stiller seg tvilende til at barnevernet har gjort hva de kan i denne saken, og uttalte at det virker som om bydelsbarnevernet har en dårlig sak.

- Hvis det er noe i denne saken som barnevernet ikke kan si i det offentlige rom, kan de vise fram dokumenter til bystyret i fortrolighet. Det har de anledning til, sier Hagen.

Frp-politikeren har registrert at barnevernet i bydel Bjerke har uttalt i media at det beste for gutten er å forbli hos fostermor.

- Jeg vil gjerne at barnevernet skal redegjøre skikkelig for hva de mener er best for barnet på et faglig grunnlag. For de vil få et enormt behov om å forklare seg, dersom dette skyldes økonomi, sier Hagen.