Carl I. Hagen kuppet bompenge-debatten

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen ba om ordet og foreslo å ta penger fra oljefondet og betale ned all bompengegjelden. Forslaget ble vedtatt - etter at Siv Jensen ble tvunget til å snu.

BOMPENGER: Carl I. Hagen ba om ordet på landsmøtet og fremmet et forslag om å betale ned all bompengegjeld i Norge og ta pengene rett fra oljefondet. Forslaget fikk stående applaus fra nesten hele landsmøtesalen. Men partileder og finansminister Siv Jensen ble sittende sammen med nestlederne Sylvi Listhaug og Terje Søviknes. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Carl I. Hagen viste at de gamle er eldst og kuppet landsmøtet i bompengedebatten.

I formiddag ba den tidligere Frp-lederen om ordet og foreslo at Frp skal gå inn for å bruke av oljefondet for å betale ned bompengegjelden i Norge.

Da Carl I. Hagen først gikk på talerstolen reiste hele salen seg og klappet til stormende jubel, mens Siv Jensens og hennes nestledere Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble sittende.

Etter en intens debatt tok Siv Jensen ordet og sa at Carl I. Hagens forslag er god gammeldags Frp-politikk og at ledelsen, etter å ha snakket sammen, også går inn for det.

- Vi har sittet og diskutert litt (med et nikk til sine nestledere, journ.anm.), og vi hører stemningen i landsmøtet, sa Siv Jensen og smilte til stor jubel.

Dermed ble det vedtatt i salen at man skal bruke penger fra oljefondet til å slette gjeld på dagens bomfinansierte veiprosjekter, samt planlagte prosjekter til anslagsvis 100 milliarder kroner.

Første nestleder Sylvi Listhaug argumenterte i sitt innlegg mot Carl I. Hagens forslag om å forsyne seg av oljefondet, fordi det er urealistisk at Frp får gjennomslag for det.

Dagbladet oppdaterer saken.

SNUDDE: Siv Jensen måtte på talerstolen etter at Carl I. Hagens forslag om å ta av oljefondet og betale ned bompengegjelden fikk overveldende støtte på landsmøtet. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer