Carl I. Hagen mener giverglede er et forsøk på reklame. Restaurantsjef kaller ham en bitter og smålig mann

Jan Vardøen er ikke imponert over Carl I. Hagens Facebook-innlegg.

KRITISERER GIVERGLEDE: Carl I. Hagen (Frp) beskylder restauranter som gir gratis mat til flyktninger og asylsøkere, for å prøve å skaffe seg reklame.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRITISERER GIVERGLEDE: Carl I. Hagen (Frp) beskylder restauranter som gir gratis mat til flyktninger og asylsøkere, for å prøve å skaffe seg reklame. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carl I. Hagen (Frp) beskylder restauranter som gir gratis mat til flyktninger og asylsøkere, for å prøve å skaffe seg reklame, melder NTB.

 - Det å gi litt med TV-kameraene til stede er litt for populistisk og et forsøk på å lyse seg i glansen og skaffe seg reklame for sin restaurant, skriver Hagen i et innlegg på Facebook.

- Det jeg savner, er folk som sier at de vil ta imot folk i sine egne private hjem og gi dem mat og opphold de neste fem år, skriver Hagen også i innlegget.

Restaurantsjef Jan Vardøen, som er blant dem som har stilt opp med gratis mat til asylsøkere som står i kø for å registrere seg på Tøyen i Oslo, orker ikke la seg provosere av Hagens utspill.

- Dette er for latterlig og sier mer om Carl I. Hagen enn om oss. Jeg tror folk flest forstår at han er en bitter og smålig gammel mann, sier Vardøen til NTB.

- Den eksplosjonen av godvilje og dugnadsånd som har vist seg fram de siste dagene, er virkelig gledelig. Det viser Norge fra sin aller beste side, sier Vardøen til NTB.

Hagen ler i telefonrøret når han får høre Vardøens karakteristiskk av ham selv til NTB.

- Ja, det får han bare mene. Jeg har har ikke nevnt noen med navn i mitt innlegg, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen mener det er fint at folk vil hjelpe, men mener det hele mangler et langsiktig perspektiv.

- Det langsiktige med å ta i mot flyktninger er undervurdert. Det store problemet kommer til å bli de enorme kostnadene på sikt. Derfor savner jeg de som står fram og vil ha folk i sitt hjem de neste tre til fem årene, sier Hagen.

- Du utfordrer folk til å åpne hjemmene sine. Er du villig til å åpne ditt hjem, Hagen?

- Nei, jeg ønsker ikke flere flyktninger til landet. Jeg vil hjelpe til i nærmområdene. Jeg vil hjelpe mange i stedet for en. Det kan vi gjøre ved å etablere velfungerende asylmottak i naboland til Syria og la oss behandle asylsøknadene der. Så slipper de å legge ut på denne reisen, sier Hagen til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram