Carl I. Hagen og hans disipler

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Carl I. Hagen har vært den suverene sjefen i Fremskrittspartiet i 24 år, men det har tidligere alltid vært et lite mindretall som har skapt liv og røre. Enten ved å utfordre ham politisk, ved å skjære ut i uakseptabel ekstremisme eller rett og slett i kraft av sin egen originalitet. Slik er det ikke lenger. I dag er Hagen konge uten at en eneste partiknekt sier ham imot. Alle deltakerne ser ut til å stortrives med at deres hovedoppgave er å støtte opp om Carl I. Hagen. Slik sett vil dette landsmøtet gå inn i historien som det mest vellykkede sett fra partiledelsens side, men det politisk mest uspennende sett utenfra.
  • En partileder av Carl I. Hagens format, med et samlet parti bak seg og en historisk høy oppslutning blant velgerne, vil utvilsomt være i stand til å utøve betydelig innflytelse i norsk politikk i tida som kommer. Slik sett er landsmøtet i Frp en markering som aller mest bør bekymre statsminister Kjell Magne Bondevik. For beskjeden fra Carl I. Hagen på dette landsmøtet er krystallklar: Bondevik skal tvinges til å ta hensyn til Frp. Hvis ikke må regjeringen gå til Ap eller gå av.
  • LO-leder Gerd-Liv Vallas besøk under Fremskrittspartiets landsmøte markerer høydepunktet i Frp's historie når det gjelder å bli tatt på alvor. Selv LO må nå ta partiet inn i den politiske varmen. Dette reiser perspektiver som går lenger enn regjeringen Bondeviks levetid. Gjennom en konsekvent og knallhard opposisjonspolitikk skal Hagen lære de andre partiene at alle regjeringsalternativ uten Ap må støtte seg på Frp. Det endelige målet for Hagen er å bringe partiet inn i regjering.
  • Vi har tidligere slått fast på denne plass at vi er særdeles lite begeistret for en regjering som gir Fremskrittspartiet innflytelse når politikken skal utformes. Dessverre er det ikke lenger usannsynlig at regjeringsdeltakelse fra Frp kan bli en aktuell problemstilling etter neste stortingsvalg. Et høyrepopulistisk parti som spiller på fremmedfrykt, bør holdes ute av regjeringskontorene i Norge. Vi stoler ikke på at Høyre ser det som viktig å hindre dette. Men Kjell Magne Bondevik og KrF bør allerede nå tenke på at de hjelper Frp på veien til regjeringskontorene jo mer innflytelse de gir partiet over Bondevik-regjeringens politikk.