Carl I. Hagen om Bergen-måling:
- Vil ryste det politiske Norge

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Bergen får over 20 prosent og blir nest største parti på fersk måling. Carl I. Hagen mener det vil føre til en alvorlig debatt - også i Fremskrittspartiet.

BOMPENGESMELL: Siv Jensen og Carl I. Hagen utveksler noen ord på Frp-landsmøtet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BOMPENGESMELL: Siv Jensen og Carl I. Hagen utveksler noen ord på Frp-landsmøtet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): I en fersk meningsmåling i Bergen fra Bergensavisen måles Fremskrittspartiet til stusslige 3,9 prosent.

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), som lover handling på en av Frp's hjertesaker - kampen mot bompenger - får derimot 20,6 prosent og blir større enn Arbeiderpartiet.

- Blir dette valgresultatet, kan Bompengepartiet bestemme hvem som skal styre byen, sier valgekspert Terje Sørensen til BA. Han kaller målingen et politisk jordskjelv.

Samferdselsminister Jon Georg Dale var klar på at han ikke er bekymret over utviklingen, da Dagbladet snakket med ham tidligere i dag.

- Disse bompengelistene som kommer i flere byer, hvor alvorlig er det at Frp risikerer å miste bilistene?

- Jeg tror ikke vi gjør det. Bilistene vet at med oss får de både lavere bompenger, kutt i eiendomsskatten og ikke minst en ja-holdning i kommunene. Jeg er helt sikker på at vi fram mot valget skal mobilisere godt for å få bedre resultat, sa Dale.

Hagen-teften

I sine velmaktsdager kunne Frp-nestor Carl I. Hagen bare stikke nesa ut et av vinduene på Stortinget og snuse seg til folkedypets mening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer