KAVANAUGH-ANKLAGENE: Frps Carl I. Hagen skriver på Facebook at han mener Brett Kavanaughs oppførsel som tenåring er helt vanlig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAVANAUGH-ANKLAGENE: Frps Carl I. Hagen skriver på Facebook at han mener Brett Kavanaughs oppførsel som tenåring er helt vanlig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Carl I. Hagen om Kavanaugh-anklagene: - Vanlig oppførsel fra 17-18-åringer

I går ble det avholdt en høring for Brett Kavanaugh i Senatets justiskomité. Kavanaugh er Donald Trumps utvalgte kandidat til ny høyesterettsdommer, og det var en stund ventet at han skulle få jobben.

Så tikket det inn meldinger om seksuell trakassering og overgrep. En av kvinnene som anklager ham for overgrep, psykologiprofessor Christine Blasey Ford (51), stilte også i høringen. Hun hevder at Kavanaugh forsøkte å voldta henne på en fest på 80-tallet.

- Vanlig oppførsel

Frp-politiker Carl I. Hagen kom i natt med en kommentar på saken som ikke har gått ubemerket hen:

«Ser høringen med Kavanaugh om Høyesterett i USA. Anklager om helt vanlig oppførsel fra 17-18-åringer som er heterofile mer enn 30 år siden skulle altså diskvalifisere ham fra en post nå! Dette er sprøtt! Håper han vinner mot disse demokrater som gjør hva de kan for å stoppe en konservativ dommer!», skrev han på Facebook.

Dagbladet har ikke lykkes i å få en kommentar fra Hagen ennå.

STERKT: Psykologiprofessoren Christine Blasey Ford måtte legge ut om detaljer rundt overgrepet hun anklager Brett Kavanaugh for. Dette under en høring i Senatet 27. september. Brett Kavanaugh er blitt nominert til ny høyesterettsdommer av USAs president Donald Trump. Video: CNN Vis mer

Ikke virkelighetsnær

Bjørn-Kristian Svendsrud er formann i Frps ungdomsparti. Svendsrud forteller til Dagbladet at han ikke opplever Hagens beskrivelse som virkelighetsnær.

- Det er ikke vanlig at ungdom gjør det som Kavanaugh blir anklaget for. Fords beskrivelse av en selvopplevd situasjon er veldig alvorlig, mener han.

Svendsrud understreker at han er uenig i at dette er vanlig oppførsel for ungdom.

- Slike handlinger er brudd på lov og brudd på etiske og moralske verdier.

Han mener det er viktig å ha fokus på grensesetting, og at dette er noe hans generasjon har stort fokus på.

- Det er viktig å forstå grensene til de personene du er sammen med.

Han mener samtidig at det er viktig at man ikke havner i en situasjon hvor man ikke tør å flørte med hverandre lenger.

-Jeg skal være forsiktig med å si hva som har skjedd. Men om anklagene stemmer, er dette både overgrep og trakassering, ikke flørting, sier Svendsrud.

Saken oppdateres.

SINT: Senator Lindsey Graham tok ikke lett på anklagene mot Brett Kavanaugh under høringen i Senatet 28. september. Video: CNN Vis mer