Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. Hagen politianmelder Ullevål universitetssykehus

Anne-Lise (92) ble sendt alene hjem i taxi klokken tre om natten.

ANMELDER SYKEHUSET: Carl I. Hagen anmelder Ullevål universitetssykehus, etter at de sendte hjem 92 år gamle Anne-Lise Knoph midt på natten, etter at hun hadde vært til sjekk som følge av et fall tidligere på dagen, forrige tirsdag. Fotograf: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ANMELDER SYKEHUSET: Carl I. Hagen anmelder Ullevål universitetssykehus, etter at de sendte hjem 92 år gamle Anne-Lise Knoph midt på natten, etter at hun hadde vært til sjekk som følge av et fall tidligere på dagen, forrige tirsdag. Fotograf: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carl I. Hagen (FrP) politianmelder Ullevål universitetssykehus, etter at 92 år gamle Anne-Lise Knoph ble sendt alene hjem fra sykehuset klokken tre om natten.  

Det bekrefter Hagen selv ovenfor Dagbladet. 

- Nå synes jeg det har hendt så mye ved sykehuset som vi alle reagerer negativt på. Nå må vi bruke de virkemidlene vi har i forhold til loven, slik at vi kan gjøre det bedre, sier han.

- Helt håpløst  Han anmelder sykehuset etter Helsepersonellovens paragraf 67, som sier at «den som forsettlig eller grovt uaktsomt medvirker til overtredelse av bestemmelser i loven eller i medhold av loven, straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder.»

Knoph ble sendt hjem fra sykehuset klokken tre på natten forrige onsdag, etter å ha vært hos Legevakten og på øyeavdelingen på Ullevål.

Det var Akersposten/dittOslo som først skrev om saken.

- Det er helt håpløst. Jeg kan ikke begripe at noen i det hele tatt kunne finne på noe slikt. Vi skal ha noen normer innad i helsevesenet, og det bør være klart at ingen skal sendes hjem mellom klokken 20.00 og 08.00, sier han.

- Direktøren bør gå av  Nå har Hagen fått nok av Helse Sør-Øst, og ber om direktøren går av.

- Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker at Bente Mikkelsen (administrerende direktør for Helse Sør-Øst, red. adm.) bør gå av. De som styrer har ikke pasientenes helse i hensikt, de har overskudd og økonomisk balanse som sine viktigste formål. Helsetjenesten skal og bør ha pasientens ve og vel i øverste prioritet, sier han.  

Hagen hevder de ansatte daglig har blitt presset til det uforsvarlige på arbeidsplassen.

- Jeg mener at leger og sykepleiere har blitt presset av sine overordnede til å gjøre uforsvarlige ting, sier han. 

- Blir aldri stilt til ansvar  Hagen mener det samme aldri ville skjedd i det private helsevesen, og nevner at bussjåfører tidligere har fått ubetinget fengsel for uforsiktig kjøring. Han mener det samme bør skje innad i helsevesenet.

- I det private er det mange som blir straffet, hvorfor har vi ikke slike ordninger i det offentlige? De blir aldri stilt til ansvar, sier han.

- På tide å straffe  Nå vil han at politiet etterforsker ledelsen ved universitetssykehuset.

- Ledelsen og instruksene må etterforskes av politiet, og så må man undersøke om de holder pasientene er i fare. Det er på tide å straffe også i det offentlige, sier han.

ANMELDER SYKEHUSET: Carl I. Hagen anmelder Ullevål universitetssykehus etter at 92 år gamle Anne Lise ble sendt hjem i taxi etter behandling - klokken tre om natten. Slik ser anmeldelsen ut. Foto: Privat
ANMELDER SYKEHUSET: Carl I. Hagen anmelder Ullevål universitetssykehus etter at 92 år gamle Anne Lise ble sendt hjem i taxi etter behandling - klokken tre om natten. Slik ser anmeldelsen ut. Foto: Privat Vis mer

Kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Oslo Universitetssykehus sier han har informert sykehusdirektøren om anmeldelsen og at de tar denne til etterretning.

- BØR GÅ AV. Carl I. Hagen mener ansvarlig direktør i Helse Sør-Øst, Bente Mikkelsen, bør gå av. Foto: Scanpix
- BØR GÅ AV. Carl I. Hagen mener ansvarlig direktør i Helse Sør-Øst, Bente Mikkelsen, bør gå av. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media