Carl I. Hagen slipper å vitne i terrorsaken

Frafalt av forsvarerne i går.

SLIPPER Å VITNE: Carl I. Hagen (Frp). Fotograf: Christian Roth Christensen/Dagbladet
SLIPPER Å VITNE: Carl I. Hagen (Frp). Fotograf: Christian Roth Christensen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen skulle egentlig vitne i terrorsaken i dag, som et av Anders Behring Breiviks forsvareres vitner.

Men han slipper å møte, opplyser forsvarer Tord Jordet til Dagbladet.

- Vi frafalt ham i går kveld, sier Jordet.

Hagen var i utgangspunktet satt opp som et av flere "sakkyndige vitner med erfaring med ytringssensur". Breivik har i retten sagt at en av de sentrale årsakene til de grufulle terrorhandlingene var at han ikke slapp til i media.

- Vi har oppfattet at Hagen ikke har ønsket å vitne og at han bare ønsket å svare på spørsmål som dommeren måtte mene var helt sentrale. Når vi har andre vitner, som for eksempel Jan Simonsen, som ikke har de samme kvalene med å snakke om det, gir vi i stedet mer tid til ham, sier Jordet.

- Han vil også si noe om hvordan det blir tatt i mot å støtte Israel, sier Jordet og legger til at Simonsen også vil kunne si noe om personer som har kontaktet ham på nettet og fortalt at de støtter Breivik.

Den tidligere Frp-stortingspolitikeren Simonsen er nå blogger. Han var en av personene som fikk tilsendt Breiviks manifest 22. juli.

- Vi ønsker at han skal fortelle litt om hvilke erfaringer han har hatt, sier Jordet.

Han var i dag gjest i Dagbladets TV-studiosending.

Aftenposten-redaktør Hilde Haugsgjerd skal også vitne i dag.

- Vi ønsker å stille henne spørsmål om hvilke vurderinger som ligger til grunn til hvilke innlegg som kommer på trykk og hvem som får plass i avisa, sier Jordet.

I tillegg til de to skal en person som har spilt dataspillet World of Warcraft sammen med Breivik vitne i dag.