Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. Hagen tapte i Høyesterett

Tre tap på rad for Frp-nestoren i kampen mot tilbakevirkende pensjonsregler for stortingsrepresentanter.

TAP, TAP, TAP: Carl I. Hagen har tapt i alle landets tre rettsinstanser i kampen mot tilbakevirkende pensjonsregler. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAP, TAP, TAP: Carl I. Hagen har tapt i alle landets tre rettsinstanser i kampen mot tilbakevirkende pensjonsregler. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Frp-leder og stortingsrepresentant Carl I. Hagen ble pensjonist i 2009, og gikk til retten da Stortinget i 2011 endret pensjonsordningen for tidligere stortingsrepresentanter.

Politikeren tapte i trygderetten og lagmannsretten. I høst sa Høyesterett ja til å behandle saken.

Behandlinga er nå ferdig og i dag tapte Hagen igjen.

- Ikke lest dommen enda Dermed er det klart at Hagen ikke fikk medhold i at bestemmelsene om regulering av stortingspensjon er i strid med forbudet mot å gi lover tilbakevirkende kraft.

- Jeg har ikke lest dommen ennå og vil ikke kommentere den før jeg har gjort det, sier Hagen til NTB.

Saken bunner i at Hagen ikke ville akseptere at hans stortingspensjon ble redusert etter Stortinget i 2011 endret pensjonsvilkårene for tidligere stortingsrepresentanter. Fram til 2011 hadde alle stortingsrepresentanter svært gode pensjonsordninger, som utgjorde 66 prosent av stortingslønnen. 

Hagen fikk mindre pensjon I 2011 fikk våre folkevalgte endret pensjonen til å samsvare med resten av landets pensjonister. Det innebærer at stortingspensjonen blir regulert i takt med lønnsøkningen, men minus 0,75 prosent, og endringene skulle også gjelde dem som allerede hadde begynte å motta pensjon, som nettopp Carl I. Hagen. 

Det likte Frp-nestoren dårlig, og hevdet de nye reglene fikk en endring tilbakevirkende kraft, noe Hagen mente strider mot Grunnloven. Fredag formiddag ga altså Høyesterett Hagen feil i den påstanden: De nye pensjonsreglene for stortingspolitikere strider ikke mot forbudet med å gi regler tilbakevirkende kraft. 

Carl I. Hagen har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag formiddag. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media