Carl I. Hagen tapte i Høyesterett

Tre tap på rad for Frp-nestoren i kampen mot tilbakevirkende pensjonsregler for stortingsrepresentanter.

TAP, TAP, TAP: Carl I. Hagen har tapt i alle landets tre rettsinstanser i kampen mot tilbakevirkende pensjonsregler. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAP, TAP, TAP: Carl I. Hagen har tapt i alle landets tre rettsinstanser i kampen mot tilbakevirkende pensjonsregler. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere Frp-leder og stortingsrepresentant Carl I. Hagen ble pensjonist i 2009, og gikk til retten da Stortinget i 2011 endret pensjonsordningen for tidligere stortingsrepresentanter.

Politikeren tapte i trygderetten og lagmannsretten. I høst sa Høyesterett ja til å behandle saken.

Behandlinga er nå ferdig og i dag tapte Hagen igjen.

- Ikke lest dommen enda Dermed er det klart at Hagen ikke fikk medhold i at bestemmelsene om regulering av stortingspensjon er i strid med forbudet mot å gi lover tilbakevirkende kraft.

- Jeg har ikke lest dommen ennå og vil ikke kommentere den før jeg har gjort det, sier Hagen til NTB.

Saken bunner i at Hagen ikke ville akseptere at hans stortingspensjon ble redusert etter Stortinget i 2011 endret pensjonsvilkårene for tidligere stortingsrepresentanter. Fram til 2011 hadde alle stortingsrepresentanter svært gode pensjonsordninger, som utgjorde 66 prosent av stortingslønnen. 

Hagen fikk mindre pensjon I 2011 fikk våre folkevalgte endret pensjonen til å samsvare med resten av landets pensjonister. Det innebærer at stortingspensjonen blir regulert i takt med lønnsøkningen, men minus 0,75 prosent, og endringene skulle også gjelde dem som allerede hadde begynte å motta pensjon, som nettopp Carl I. Hagen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer