Carl I. Hagen trekker seg fra politikken

Tar ikke gjenvalg til Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Carl I. Hagen annonserte i dag at han ikke stiller som kandidat i stortingsvalget neste år. Det melder TV 2-nyhetene.

- Vi kommer til å være mer i Spania, men håper å ha noe å gjøre her hjemme og. Det er jo her vi har familie begge to. Jeg har jo et selskap, og håper å kunne ta noen konsulentoppdrag, sier Hagen i et direktesendt intervju med Nyhetskanalen.  

Han vil ikke kommentere hva han vil si om et eventuelt tilbud om å bli statsråd hvis Frp blir med i regjering etter valget neste år.
- Det får dere spørre Siv Jensen om, sier Hagen til TV 2.

Frp-formann Siv Jensen fikk vite om sin forgjengers avgang i formiddag.
- Jeg må si jeg fikk litt sjokk da jeg fikk høre det i dag.

Statsminister Jens Stoltenberg kommenterer nyheten slik:

- Det er jo litt vemodig, han har jo vært på Stortinget i så veldig veldig mange år. Selv om han og jeg har vært uenig om det aller aller meste i disse årene er han er en av de motstanderne jeg har respektert.

Når Hagen slutter på Stortinget etter valget neste høst vil han ha slitt trestolene på Løvebakken i over 30 år.

Han startet sin karriere som stortingsrepresentant som første vararepresentant for Frp-forgjengeren Anders Langes Parti (ALP) ALP i 1973, og rykket inn som fast representant på Stortinget da Anders Lange døde i oktober 1974.

Siden har Hagen vært fast på Stortinget, med unntak av perioden 1977-1981 etter et katastrofalt valg for ALP.

SOLKYSTEN KALLER: Hagen tar ikke en ny periode på Stortinget, og regner med å kunne bruke mer tid i Spania. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
SOLKYSTEN KALLER: Hagen tar ikke en ny periode på Stortinget, og regner med å kunne bruke mer tid i Spania. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX Vis mer

I 1978 skiftet ALP navn til Fremskrittspartiet, og Hagen var formann helt til Siv Jensen tok over i 2006.

Hagen er i denne stortingsperioden visepresident på Stortinget, og sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen og den utvidede utenrikskomiteen.

Dagbladet.no kommer med mer.

Carl I. Hagen trekker seg fra politikken