Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. Hagen varsler at han gir seg i politikken

- Eli og jeg kommer nok til å bli mer i Spania, sier han.

FERDIG: Carl I. Hagen varsler nå at han ikke kommer til å stille til valg på nytt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
FERDIG: Carl I. Hagen varsler nå at han ikke kommer til å stille til valg på nytt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et langt liv i politikken, sier Carl I. Hagen at det får holde når perioden som bystyrerepresentant i Oslo og vararepresentant på Stortinget løper ut.

Hagen bekrefter overfor Aftenposten at han akter å gi seg og at han ikke vil stille på nytt som kandidat når stortingsperioden løper ut i 2021.

– Jeg har ingen planer om å stille til Stortinget igjen, sier Hagen, som fyller 74 år 6. mai.

Også i 2009 kunngjorde han at han var klar for pensjonisttilværelsen, men det tok ikke lang tid før han angret. Det blir imidlertid ikke noe comeback denne gangen, sier han.

– Jeg vil ha nok fortsatt ha mine meninger, jeg kommer nok fortsatt til å skrive noen Facebook-innlegg og innlegg i Aftenposten og andre aviser.

- EN FJÆR BLE TIL FEM HØNS: FrP-veteran Carl I. Hagen var ikke imponert over Erna Solbergs håndtering av Listhaug-saken. Video/reporter: Emilie Rydning / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

– Men det blir mer slaraffenliv fremover. Eli og jeg kommer nok til å bli mer i Spania, sier han.

Han mener den viktigste saken på Frps landsmøte i helgen, blir å sørge for helheten og at partiet framstår som samlet utad. Når det gjelder partiets framtid, trekker han fram både Sylvi Listhaug og Tor Mikkel Wara som mulige etterfølgere som partileder.

– Det er spennende med Tor Mikkel Wara. Han er blitt voksen. Han er ikke kandidat i dag, men kan bli det. Spørsmålet vil komme opp når han før sommeren 2020 blir spurt om han vil stille til Stortinget, sier han.

(©NTB)

- UVIRKELIG: Fredag ble det klart at Frp-nestor Carl I. Hagen ikke får plass i Nobelkomiteen. Hagen var til stede på Stortinget fredag morgen for å følge behandlingen i stortingssalen. I vandrehallen utenfor ga han noen korte kommentarer til ventende pressefolk. Video: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media