Carl I. Hagen varsler comeback

Stiller seg til disposisjon for stortingslista til Frp i Oslo.

TILBAKE I RAMPELYSET:  Carl I. Hagen satt på Stortinget fra 1974 til 1977, og deretter fra 1981 til 2009. Nå vil Frp's legendariske formann tilbake i rampelyset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TILBAKE I RAMPELYSET:  Carl I. Hagen satt på Stortinget fra 1974 til 1977, og deretter fra 1981 til 2009. Nå vil Frp's legendariske formann tilbake i rampelyset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Carl I. Hagen, formann i Frp fra 1978 til 2006, er innstilt på å ta opp kampen om å bli stortingsrepresentant for Frp ved valget til høsten, åtte år etter at han avsluttet sin rikspolitiske karriere.

Takket ja

Carl I. Hagen forteller til DN at han er blitt spurt av ett av Frp's lokallag om å stå på fjerdeplass på stortingslista. Det har han takket ja til.

Siv Jensen er soleklar toppkandidat. Christian Tybring-Gjedde har også meldt fra at han tar gjenvalg til Stortinget. Det samme gjelder Mazyar Keshvari, som i denne perioden er inne som vararepresentant for finansminister Siv Jensen.

Fylkespartileder Aina Stenersen i Oslo Frp er også aktuell for en av de øverste plassene.

Ligger an til to

Frp ligger an til å få maksimalt to stortingsrepresentanter fra hovedstaden, med mindre partiet øker oppslutningen kraftig fram mot valget neste høst.

Hvis den mangeårige Frp-formannen skal lykkes i sitt comeback på Stortinget, er Carl I. Hagen avhengig av å danke ut Christian Tybring-Gjedde, Mazyar Keshvari og Aina Stenersen under nominasjonsmøtet i Oslo Fremskrittsparti 12. desember.