Carl I. Hagen: Vil ikke nøle med å knuse egen regjeringsdrøm

Den tidligere Frp-formannen stiller ti krav for regjeringsdeltakelse.

LANGER UT: Carl I. Hagen stiller harde krav for å støtte en borgerlig regjering hvor Fremskrittspartiet er med. Her er han i Dagbladets valgbod for et par dager siden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LANGER UT: Carl I. Hagen stiller harde krav for å støtte en borgerlig regjering hvor Fremskrittspartiet er med. Her er han i Dagbladets valgbod for et par dager siden. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom resultatet blir for dårlig, slik jeg vurderer det, vil jeg ikke nøle med å knuse min egen drøm om regjeringsdeltakelse ved sterkt å argumentere mot slik deltakelse i det offentlige rom, skriver Hagen om utfallet av eventuelle regjeringsforhandlinger på borgerlig side etter valget.

I en kronikk over to sider i VGs lørdagsavis skriver den tidligere Frp-sjefen at han ser fram til valgdagen med stolthet og frykt. Stolthet fordi partiet han ledet i 28 år endelig kan bli et regjeringsparti. Frykt fordi han tror regjeringsdeltakelsen kan bety en voldsom nedtur i oppslutning dersom ikke sentral partipolitikk gjennomføres.

- Frykt føler jeg fordi hvis Frp ikke får tilstrekkelig gjennomslag for Frp-politikk, kan det gå med partiet som det gikk med SV, skriver Hagen.
NTB