Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. Hagens bønn til Siv

- Du bør huske at Willoch gikk av på grunn av manglende støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vær så snill Siv! Dropp flyseteavgiften eller i alle fall svar hver gang at dette var Venstres budsjettseier!

Slik innleder Fremskrittspartiets tidligere leder Carl I. Hagen en bønn til partileder og finansminister Siv Jensen på Facebook. Saken ble først omtalt av Nettavisen.

Det var før jul at regjeringen, etter tungt påtrykk fra Venstre, varslet at de vil innføre en flyeseteavgift på 80 kroner. Venstreleder Trine Skei Grande fikk tidligere denne måneden over 150 hatmeldinger, etter en kommentar i Dagbladet. 

Avgiften har vært svært omstridt, og mandag ble det kjent at Konkurransetilsynet mener den planlagte innføringen av avgiften 1. april må utsettes. Konkurransetilsynet mener flypassasjeravgiften kan gi ulike konkurransevilkår og derfor må utredes nærmere.

- Willoch gikk av Frp har vært imot innføringen av flyseteavgiften, men ble til slutt likevel enige med samarbeidspartiene om å innføre avgiften på 80 kroner. 

Hagen, som er nåværende gruppeleder i Oslo bystyre, advarer også finansministeren mot endringer i bilavgifter. 

- Ser også diskusjoner om bilavgifter og da bør du huske at Willoch gikk av fordi han ikke fikk støtte til å øke bensin avgiften fordi oljeprisen midlertidig gikk ned, skriver han.

- Nå må du framstå som Frper Hagen mener at han - da han var partileder - «satte partiets program først og foran å redde en regjering som på mange måter sto for en helt annen politikk».

- Nå må du framstå som en Frp-er og ikke bare leder av Finansdepartementet, skriver han i en krystallklar melding til Jensen.

Hagen ber også finansministeren lese hans kronikk som ble publisert i Aftenposten tirsdag kveld. Der hevder han at «to statsmakter som skal være uavhengige av hverandre smelter sammen til en uklar samhandlingsrøre».

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra finansminister og Frp-leder Siv Jensen tirsdag kveld.

Her er hele Facebook-innlegget til Hagen:

Vær så snill Siv!Dropp flyseteavgiften eller i alle fall svar hver gang at dette var Venstres budsjettseier!Ser også...

Posted by Carl I. Hagen on Tuesday, February 16, 2016