Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. og Eli vil selge «vaktmesterboligen» for 15 mill.

Dermed må partikontoret i Tønsberg på leting etter nye lokaler. På rett side av bomringen denne gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Ja, de er på jakt etter lokaler. Det er nedsatt en en huskomité som er på jakt etter et nytt sted å være, sier formann Ann-Kristin Heian i Nøtterøy FrP til Dagbladet.no.

- En huskomité?

- De opprettet en. Etter at de fikk beskjed om at de ikke kunne være der lenger.

For nå har Carl I. Hagen lagt ut «vaktmesterboligen» på 330 bruttokvadratmeter på Finn.no. Prisantydning for huset han kjøpte for 6,7 millioner kroner i 2003: 15 mill.

- Vi er innstilt på å selge, om vi får en god pris for boligen, sier Hagen til Dagbladet.no.

- Har det vært mange på visning ennå?

- Alt slikt får du snakke med mekler om.

Daglig leder i Krogsveen i Tønsberg, Jørgen Erland Pettersson, forklarer den kraftige prisstigningen med generell prisstigning i markedet, og med at Carl Ivar har kostet på eiendommen halvannen til to millioner kroner.

SELGES FOR 15 MILL:  Carl Ivar og Elis «vaktmesterboligen» er til salgs. Foto fra Krogsveen
SELGES FOR 15 MILL: Carl Ivar og Elis «vaktmesterboligen» er til salgs. Foto fra Krogsveen Vis mer

- Han har lagt en høyspentledning ned i bakken i forkant av eiendommen. Den lå mellom ham og vannet, sier Pettersson til Dagbladet.no.

Han mener 15 millioner kroner er riktig prissetting av eiendommen.

- Jeg har omsatt to eiendommer som er sammenlignbare i samme område på Kalvøytangen. De gikk for 14 og 22,5 millioner kroner, sier megleren, som står for salget.

Industriområde

Han trekker også fram at det har vært mye støy rundt at området har vært regulert både til bolig og næring. Carl Ivar Hagen ble kraftig kritisert for å ha kjøpt en næringseiendom som bolig.

Kommunaldirektør Petter Tallerås ved teknisk sektor i Nøtterøy kommune sa i 2003 til Dagbladet at området på Kalvetangen var en dumpeplass for industriavfall fram til midt på 80-tallet. Området ble så regulert som industriområde i 1987.

Men kreativ bruk av uttrykket «vaktmesterbolig» har gjort industriområdet til et av Nøtterøys dyreste boligområder.

- I sluttfasen av reguleringsplanen ble det søkt om å få tillatelse til å bygge boligdel til industribyggene. Dette var tenkt som vaktmesterbolig eller liknende. Det var ingen regler for hvordan dette skulle håndteres. I 89 ble det bygd store boliger der ute, og området ble veldig boligaktig, sa Tallerås.

image: Carl I. og Eli vil selge «vaktmesterboligen» for 15 mill.

En av Hagens naboer hevdet den gang overfor Dagens Næringsliv at det flotte svømmebassenget han hadde bygget skulle benyttes til babysvømming.

- Problemet er at det visuelle inntrykket av stedet er at det er et eksklusivt boligområde. Det er dette inntrykket som gir reaksjonene. Men vi mener området er vellykket som næringsområde. Det er et 100-talls arbeidsplasser der, sa Tallerås.

Distriktskontoret må ut

For partiformannen skapte «vaktmesterboligen» så mye oppstyr at han i oktober i fjor lot det lokale distriktskontoret flyttte inn i boligen. Etter ett års politisk samliv er FrPs distriktskontor for Buskerud, Telemark og Vestfold nå på husjakt.

- Vi blir vel lagt ut på Finn vi også, sier rådgiver Beate Gran Olsen ved distriktskontoret til Dagbladet.no

Sammen med to andre på kontoret håper hun å ha fått nye lokaler før nyttår, før Fylkesårsmøtene starter. Da håper hun å være på plass på den andre siden av bomringen.

- Vi er på jakt etter noe nærmere E18 og på den andre siden av bomringen. Vi har jo Buskerud og Telemark også, så det vil jo gjøre enklere for dem.

- Så de har måttet betale bompenger de nå?

- Ja, hvis de skulle på besøk til oss, så har de måttet gjøre det.

3 måneders oppsigelse

Carl I. Hagen sier til Dagbladet.no at han leier ut til distriktskontoret med tre måneders oppsigelse, men at han er innstilt på å la partiet få flytte uten å betale full husleie dersom det blir nødvendig. Den tidligere partiformannen sier også at han gjerne selger boligen med leietakerne, dersom en kjøper er interessert i å videreføre leiekontrakten.

- Da har de allerede leietakere, om det er av interesse for kjøperne og løsningen er akseptabel for partiet, sier Hagen.

Megler Pettersson mener det ikke vil by på problemer for den som kjøper boligen å bo der, også uten partikontor.

- Det er en regulerignsplan som sier du skal ha en næringsvirksomhet der, og han har leid ut en del av boligen. Jeg mener et hjemmekontor er nok, sier Pettersson.

Er du på jakt etter vaktmesterbolig? Her er annonsen!