Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. regnet med en null for mye

Mannen som ivrer for et innvandrerregnskap, Frp-formann Carl I. Hagen, er selv ikke stødig i regning. I sin iver etter å avsløre uvettig pengebruk har Hagen regnet ut at president Robert Mugabes bryllup i forrige måned kostet «anslagsvis 60 millioner kroner». Det er «anslagsvis» 54 millioner kroner for mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I midten av august leste Frp-formann Carl I. Hagen i britiske aviser at Zimbabwes president, Robert Mugabe (72), giftet seg med sin 41 år yngre sekretær. Frp-formannen ble oppbrakt da avisreferatene fortalte at Mugabe i sakens anledning inviterte 6000 gjester til et storslått gjestebud.

Med gjestelista som utgangspunkt og en kuvertpris per person på 1000 kroner kom Hagen til at selskapet kostet «en formue», «anslagsvis 60 millioner kroner».

Den 20. august skrev han et indignert brev til bistandsminister Kari Nordheim-Larsen og ville ha hennes syn på hvilke konsekvenser «denne motbydelige pengebruken» vil få for norsk politikk overfor landet».

«Det er mitt syn at når landets president viser sine sanne holdninger overfor sin befolkning hvor nærmere 100 000 står på grensen til hungersnød, allikevel bruker omtrent 60 millioner kroner til en gigantisk fest med 6000 inviterte gjester til en luksuriøs bankett, så må det få alvorlige konsekvenser for norsk samarbeid med landets myndigheter og bruk av norske skattebetaleres penger til et slikt lands myndigheter», skriver Hagen i sitt brev til bistandsministeren.

En inkurie

- Her er det en null for mye, Hagen.

- Ja, her har det skjedd en inkurie ved vårt kontor. Men poenget er det samme: At Mugabe feirer bryllup med en slik ekstravaganse i en situasjon der hundretusener er på grensen til hungersnød på grunn av tørke, bør få konsekvenser for samarbeidet.

- Men hvordan kan et parti som er så dårlig til å regne, ta på seg å lage innvandrerregnskap?

- Det kan man godt spørre om, men det prinsipielle i denne saken er det samme, sier Hagen.

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen ser ingen grunn til å reagere på Mugabes bryllup.