Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl i storform

Carl I. Hagen strutter av selvtillit. Selv ikke LO-boss Yngve Hågensen i all sin demoniske vrede ønsket i går å møte Frp-formannen til TV-duell på direkten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs Knut Olsen bekrefter overfor Dagbladet at Hågensen takket nei til å møte Hagen til duell i Redaksjon 21 i går kveld. Det hadde Hagen sett fram til som en passe avslutning på dagen etter trontale, møter, intervjuer og en runde i «Holmgang» på TV2 om kriminell innvandrerungdom som skyter på hverandre i Oslos sentrumsgater. Den enorme framgangen på meningsmålingene virker tilsynelatende på Hagen som et politisk kosttilskudd i nandrolonklassen.

Store bokstaver

Under trontalen, hvor dronningen uteble fordi hun har vondt i foten, mante kongen til ansvarlighet mens Hagen ropte etter flere oljemilliarder.

I vandrehallen, etterpå, vant Kjell Magne Bondevik kappløpet om å være førstemann på TV fra opposisjonen. Til gjengjeld var Hagen eneste norske politiker som ble intervjuet av utenlandsk TV. I både svensk og tysk TV snakket han i så store bokstaver at han knapt trengte å bli oversatt:

- Regjeringen har ikke oppfattet at vi lever i et styrtrikt land som gir oss fullstendig handlefrihet. I stedet skal vi i verdens rikeste land spare oss til fant, sa Hagen.

Landets største

Foreløpig er Hagens flokk bare på 25, inklusive ham selv. Men hvis gjennomsnittet av meningsmålingene i september hadde vært valgresultatet neste år, ville Carl I. Hagen vært leder for landets største parti med ei stortingsgruppe på 56 representanter, ifølge valgforsker Bernt Aardal. Hvis septembermålingene var valgresultat kunne Frp, Høyre og KrF dannet en solid flertallskoalisjon med 97 mandater.

Galgenhumor

- Har Frp-gruppa bakkekontakt etter all medvinden på målingene, Hagen?

- Ja da, de er nøkterne optimister, men det er en del galgenhumor ute og går.

- På hvilken måte?

- Det er en del som klyper seg i armen og sier at dette er for godt til å være sant. Men det er moro så lenge det varer.

KrF på vippen

Minst like framtredende som Frp's framgang, er KrFs vippeposisjon i sentrum trass i tilbakegang på målingene. KrF kan fort bli attraktiv flertallspartner både for Ap/Sp/SV og Frp/Høyre etter neste valg.

- Så nå må du både vokse og gjøre deg lekker for Bondevik, Hagen?

- Vi følger vår hovedstrategi som er å skape et samarbeidsklima som gjør det enkelt å bygge en plattform for regjeringsforhandlinger etter valget med Høyre, KrF og om nødvendig Venstre, sier Carl I. Hagen.

DOMINANS: Carl I. Hagen dominert både i Stortingets vandrehall og på TV i går. I bakgrunnen skimter vi statsminister Jen Stoltenberg.
NEKTER: LO-boss Yngve Hågensen ville ikke møte Carl I. Hagen til direkte TV-debatt.