Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carl I. to år til

STORTINGET (Dagbladet): Carl I. Hagen tar nokså sikkert gjenvalg for to nye år som Frp-formann, men da er det slutt. Hagen drømmer om å trekke seg tilbake til et liv i sol og varme i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vet ikke ennå om jeg vil bosette meg i Spania når jeg trekker meg fra politikken, men jeg vurderer det, sier Hagen til Dagbladet.

- Jeg planlegger å ta på meg noen interessante konsulentoppdrag. For jeg innser at jeg neppe går ut i noen ny fulltidsjobb når jeg gir meg i politikken. Forutsetningen er at jeg selv kan bestemme timeplanen, sier han.

De siste 14 dagene har han vært på ferie i sin leilighet i Spania sammen med kona Eli. De neste ukene skal han endelig bestemme seg for sin videre karriere. Valgkomiteen får svaret først.

Vente og se

Hagen vil ikke si om han trekker seg på landsmøtet i april eller venter to år til. Det er imidlertid få som tror han trekker seg fra formannsvervet nå.

Han har tre år igjen av stortingsperioden, og da er det naturlig at han fortsetter i to av de tre åra som formann. Men i 2004 er det sannsynligvis slutt. Og mye tyder på at han takker nei til renominasjon foran stortingsvalget i 2005. Da er Hagen 61 år og har bak seg 27 år på Stortinget.

Alt for tolv år siden hadde han tjent opp fulle pensjonsrettigheter. Og stortingspensjonen er så raus at de fleste kan leve godt av den alene. Da hans siste karrieredrøm gikk i knas i fjor høst - drømmen om stortingspresidentvervet - måtte han kullkaste mange planer.

- Hvis jeg hadde blitt stortingspresident, måtte jeg trukket meg som parlamentarisk leder. Da ville jeg hatt tre år igjen på Stortinget, og forholdene ville ligget godt til rette for en myk overgang. Men det gikk ikke slik, så jeg måtte revidere mine planer. Målet mitt er å bidra til at Frp forblir et stort og livskraftig parti også etter at jeg har forlatt skuta, sier Hagen.

Best for Frp

- Nå gjelder ett spørsmål for meg: Hva er best for partiet? sier Hagen.

- Ja, hvem er best for partiet når du trekker deg?

- Partiet mangler ikke gode kandidater. Min intensjon er at partiet etter at jeg har trukket meg, ikke bare holder seg på dagens nivå, men også vokser. Det er ikke slik at partiet er avhengig av meg, sier Hagen.

- Er Frp's finanspolitiker Siv Jensen favoritt?

- Ingen kommentar.

Etter det Dagbladet kjenner til, var Hagens plan i høst at Siv Jensen skulle overta, men nå skal det være mer usikkert. Kommer likevel skiftet i år, er det få som kan konkurrere med Jensen om formannsvervet.

I SOLA: Carl Ivar og Eli Hagen ved bassengkanten i Spania før valget i fjor. De er der ofte, men om et et par-tre år til kan det bli permanent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!