OPPGJØR. Per Sandberg tar oppgjør med Siv Jensens lederskap. Han er også kritisk til Carl I. Hagens innhopp i årets valgkamp. Bildet er fra triveligere tider i 2004. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
OPPGJØR. Per Sandberg tar oppgjør med Siv Jensens lederskap. Han er også kritisk til Carl I. Hagens innhopp i årets valgkamp. Bildet er fra triveligere tider i 2004. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADETVis mer

- Carl ødela for seg selv

- Trist bidrag i valgkampen fra Carl I. Hagen, skriver Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I biografien «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv», skriver Sandberg om ti-punktslista og kravene til den nye regjeringen, som Hagen publiserte i VG.

- Han hadde helt rett da han sa at vi måtte sette et tydelig fotavtrykk på disse sakene, men han skulle ikke gått så hardt ut og lovet bråk dersom kravene ikke ble innfridd. Ikke er jeg sikker på om han gjorde det heller.

Sjalusi? I utgangspunktet  tenkte jeg at Carl ikke ville slippe muligheten til regjeringsmakt når den nå endelig kom etter 28 år. Spekulasjonene og tilbakemeldingene handlet om hva som hadde skjedd med Carl: Hvorfor gjorde han dette? Skyldtes det sjalusi? spør Sandberg seg.

De nye eierne Han skriver videre:

- Han er grunnleggeren av det moderne Fremskrittspartiet, og fant seg aldri til rette med de nye eierne. I så fall er det trist at dette ble det etterlatte inntrykket av ham. Hvorfor skjønte han ikke det, var spørsmål som haglet fra eksterne og interne krefter, skriver Sandberg.

Ødela for seg selv - Hvis Carl hadde lyst til å bli minister i den nye regjeringen, sørget han i hvert fall for å ødelegge for seg selv på grunn av alle oppslagene som fulgte innlegget hans, skriver Sandberg.

Han er mindre kritisk til Hagens Facebook-melding om drapssaken i Ålesund, der en tidligere straffedømt drepte en ung kvinne på joggetur. Hagen skrev at det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet.

Ålesund-drapet Sandberg skriver:

- Facebook-meldingen var perfekt den, hadde det ikke vært for den siste setningen. Samtidig er det jo litt usikkert om han hadde fått noen oppmerksomhet i det hele tatt hvis han ikke hadde hatt den setningen med?

Jeg er usikker på om Carls FB-melding ødela noe som helst. Var det gamlefars «teft» vi andre ikke oppdaget? Vi fikk uansett en krimdebatt i kjøvanet, og det sørget Siv for på en fantastisk måte, skriver Sandberg.