Carl og Kristin er enerne

Carl I. Hagen og Kristin Halvorsen har i alle fall en ting felles: De er ledere for partiene som er valgets store vinnere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • 1 690 000 stemmer talt opp: Sjekk ditt fylke!
 • 1 917 000 stemmer talt opp: Sjekk din kommune!
 • Ap tar makta i Trondheim
 • Fortsatt blått i Kristiansand
 • Vill jubel hos Ap
 • Foss: - Dette er ikke godt nok
 • Røde Herman regjerer i Tromsø
 • Jubelen i taket hos Senterpartiet
 • Katastrofevalg for KrF
 • Venstre: Sponheim fornøyd med 4-tallet
 • Kaffekongen vant Bergen
 • Si din mening om valget
 • Alt om valget

  For det er SV OG Frp som er valgets vinnere. Meningsmålingene før valget bar flere ganger bud om enda bedre resultat en det nå ligger an til, men likevel er begge partilederen i vinnerhumør.

  Kongen Carl


  Klokka 21.20 entrer Carl I. Hagen talerstolen på Fremskrittspartiets valgvake på Hotel Opera i Oslo. Jubelen sto i taket og begge TV-kanalene avbrøt intervjuer for å sende Carl direkte. Først ville FrPs partileder ikke kommentere resultatene fra valgdagsmålingen.

  - Jeg venter på valgresultatene, sa Carl I. Hagen i trengsel og blitzregn. Men det kunne han ikke. Partifolket trampeklappet lederen fram på talerstolen:

  - Det har vært fantastisk i år å møte så mange entusiastiske tillitsvalgte, sa Hagen og takket alle for innsatsen.

  - Det er altfor tidlig å kommentere resultatene, men jeg vil ta sjansen og si gratulerer med det beste valgresultatet i Fremskrittspartiets historie, sa partilederen som ble avbrutt flere ganger av hensynsløs klapping.

  Valgdagsmålingen på henholdsvis NRK og TV2 16,4 prosent og 15,8 for Frp. Slår NRKs måling til betyr det en framgang på 2,9 prosent i forhold til forrige kommunevalg. Partiet når dermed ikke de 20 prosent det lå an til ifølge enkelte meningsmålinger før valget, men det sutrer ingen over i kveld.

  Ingen Schanche-effekt


  Hagen lover fortsatt skolering av partiets representanter på lokalplanet. Hovedsaken for partiet er å få gjennomført en god politikk, der de som har behov for det får de tjenester de har krav på, samtidig som kommunene blir slanket, sier Fr.P.-lederen.

  Han tror ikke 'Schanche-slaget' i Drammen hadde hatt noen innflytelse på resultatet. Det var en historie som først og fremst mediene holdt liv i, mente Carl I. Hagen i kveld.

  Dronning Kristin


  Sv er ikke snauere. TV2s valgdagsmåling viser at partiet får 12, 6 av stemmene. På NRKs valgsdagsmåling får partiet 14,5 prosent av stemmene.

  Det betyr at partiet vil gjøre sitt beste valg noen sinne. Rett etter klokken 20 ankom SV-lederen til partiets valgvake. Der var det smil og latter:

  - Det ville vært et helt eventyrlig resultat for oss om dette skulle slå til. Det betyr at vi slår alle våre tildligere rekorder. Det går ikke an å være skuffet når en setter historisk rekord, sier Kristin Halvorsen fra partiets valgvake på Rockefeller i Oslo. For her står jubelen i taket.

  I Oslo satser partiet på å ta over byrådet.

  - Blir SV størst mener vi det som helt naturlig at SV får byrådslederen, sier Halvorsen.

  - Målet er jo å slå resultatet fra 1991. Det var da Erik blåste inn i norsk politikk med genser og nyfønet hår, gliste SV-leder Kristin Halvorsen.

  1991-valget ga Sosialistisk Venstreparti en oppslutning på 12,2 prosent i fylkestingsvalget og 11,6 prosent i kommunevalget. Og SV suste inn i byrådskontorene i hovedstaden, sammen med Arbeiderpartiet.

<B>SÅ GLAD:</B> Eli og Carl I. Hagen strålte på partiets valgvake i kveld.
<bSTEMTE RØDT: Kristin Halvorsen er valgets store vinner.
BRAKVALG: </B> Fremskrittspartiet nådde ikke opp til de mest optimistiske meningsmålingne, men gjør likevel tidenes valg.