«Carla» anker

Utlendinger som vil prostituere seg i Norge, risikerer å måtte søke justisminister Aud-Inger Aure om arbeidstillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Carla» og andre utlendinger som prostituerer seg i Norge, kan heretter risikere å måtte søke justisminister Aud-Inger Aure om arbeidstillatelse.

Det kan bli resultatet hvis en brasiliansk mann (37), som har operert som prostituert i Oslo i kvinneklær, taper i Høyesterett.
Mannen har selv anket sin sak inn for Høyesterett.
Finansdepartementet har bestemt at inntekt av prostitusjon er skattepliktig. Flere jurister mener at staten derfor er å betrakte som en papirhallik. Nå kan krav om arbeidstillatelse komme i tillegg.
4. desember ble «Carla», som den første her i landet, dømt for å ha jobbet som hore uten arbeidstillatelse. Lagmannsretten fastslo at prostitusjon er å anse som arbeid i utlendingslovens forstand.
Før dette ble imidlertid «Carla» frifunnet for rettsvillfarelse i Oslo byrett, da han ikke kjente norsk lov. Men påtalemyndigheten anket dommen.
37-åringens forsvarer, advokat Helge Lochner, sier «Carla» nå anker over lagmannsrettens lovanvendelse.
- «Carla» hadde først bestemt seg for å godta dommen, men etter at han kom hjem til Paris og fikk tingene litt på avstand, har 37-åringen skiftet mening.
- Jeg mener det er høyst tvilsomt om prostitusjon er å anse som arbeid i utlendingslovens forstand, og det ønsker vi nå å prøve i Høyesterett, sier han.
«Carla» prostituerte seg i en måned på strøket i Oslo, og tjente brutto ca. 80000 kroner på norske menn som kunder.
Dommen lød på 2000 kroner i bot og 20000 kroner i inndragning av fortjeneste.