Carla Bruni løp for livet

Sarkozy geleidet inn i flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Avskjedsseremonien for den franske presidenten tok en dramatisk vending på Ben-Gurion flyplass utenfor Tel Aviv i ettermiddag.

En politimann på stedet skjøt seg selv under seremonien, melder Sky News. Presidentens kone, Carla Bruni, løp opp trappene og inn i flyet, mens Nicolas Sarkozy ble geleidet ombord av livvaktene.

En talsmann for det israelske politiet, Shlomi Sagi sier til nyhetsbyrået AP at politimannen ble drept i noe de mener er selvmord. Politiet nekter for at det hele skal ha vært et attentatforsøk mot Sarkozy.

Israels statsminister Ehud Olmert og president Shimon Peres var også tilstede under seremonien.

De to ble geleidet inn i hver sin pansrede bil etter skuddet, men gikk senere ombord i presidentflyet for å forklare hva som hadde skjedd og samtidig ta farvel med Sarkozy og Bruni, skriver Sky News.

President Sarkozy og kona Carla Bruni har vært på et tredagers besøk i Israel og Vestbredden. Besøket var en del av den israelske stats 60-årsjubileum.

AVBRUTT SEREMONI: Den franske presidentens Israel-besøk fikk en dramatisk slutt. Foto: AFP/SCANPIX
AVBRUTT SEREMONI: Den franske presidentens Israel-besøk fikk en dramatisk slutt. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
AVBRUTT SEREMONI: Den franske presidentens Israel-besøk fikk en dramatisk slutt da en politimann skjøt seg selv under seremonien. Carla Bruni løp opp trappene og inn i presidentflyet. Foto: AP/Scanpix
AVBRUTT SEREMONI: Den franske presidentens Israel-besøk fikk en dramatisk slutt da en politimann skjøt seg selv under seremonien. Carla Bruni løp opp trappene og inn i presidentflyet. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Carla Bruni løp for livet