Carlos (17) drept av tiger da han beskyttet kameraten

Prøvde å distrahere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 17 år gamle gutten som ble drept av en tiger i San Francisco Zoo 1. juledag, kan ha mistet livet fordi han forsøkte å beskytte kameraten sin. Det sier familien til 17-åringen og politiet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Carlos Sousa Jr. og broren til kameraten forsøkte desperat å distrahere den 160 kilo tunge sibirske tigeren. Det endte med at tigeren i stedet angrep Carlos.

- Han løp ikke. Han prøvde å hjelpe kameraten sin, og det endte med at det var han det gikk verst utover, sier tenåringens far Carlos Sousa Sr i dag etter et møte med politiet.

De to brødrene Brothers Paul Dhaliwal (19) og Kulbir Dhaliwal (23) er innlagt på San Francisco General Hospital med alvorlige bitt og kloreskader.

Fulgte blodspor

Ifølge politiet var Kulbir Dhaliwal tigerens første offer. Mens tigeren klorte og bet ham, begynte Carlos Sousa og den yngste av de to brødrene å rope i håp om at det skulle skremme vekk tigeren. Det enorme kattedyret gikk da etter Sousa, flenget opp halsen hans mens de to brødrene løp til kafeen i dyreparken for å få hjelp.

Etter å ha tatt livet av 17-åringen, fulgte tigeren blodsporene som Kulbir Dhaliwal hadde etterlatt 250 meter til kaféen.

Politiet fant tigeren sittende ved siden av en av de to blodige brødrene. Offeret ropte hjelp meg hjelp meg, og dyret fortsatte da angrepet, sier politisjef Heather Fong ifølge ABC News.

Carlos (17) drept av tiger da han beskyttet kameraten

Politiet brukte lysene på bilen sin til å distrahere tigeren. Tigeren begynte å bevege seg i mot dem, og fire politmenn åpnet ild.

Muren for lav

Politiet etterforsker fortsatt hvordan tigeren kom seg ut av buret sitt. Tidligere i dag innrømmet direktøren for dyreparken at murene rundt innhegningen til tigrene ser ut til å ha vært for lav.

Direktør Manuel Mollinedo sier at det blir stadig klarere at den sibirske tigeren hoppet eller klatret ut av innhegningen, kanskje ved å få fotfeste på en avsats.

- Hun må ha hoppet. Hvordan hun greide å hoppe så høyt, synes jeg er utrolig, sier direktør Manuel A. Mollinedo.

Etterforskerne har nå utelukket at tigeren kom seg ut av en åpen dør slik det tidligere var mistanke om.

DREPT: 17 år gamle Carlos Sousa Jr. ble offer for en rasende tiger.