Carlos (54) trodde han var trygg i tilfluktsrommet

Så kom flommen og drepte hele familien hans. Selv overlevde han i to døgn fordi han klynget seg fast til en stein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Filippinske redningsarbeidere kjemper en desperat kamp for å finne overlevende i enorme gjørmehav og raserte hus etter at en kraftig tyfon rammet den sørlige delen av landet tirsdag.

Dødstallene nærmer seg nå 500, men det er lyspunkter i elendigheten der over 200 000 mennesker har mistet hus og hjem.

Fant et lite barn i gjørmehavet I dag ble et lite barn reddet ut i live fra et gjørmehav, etter å ha ligget begravd i 24 timer, men redningsarbeidet blir mer og mer håpløst ettersom timene går.

Redningsarbeidere klarte også å redde en 54 år gammel mann som klarte å henge fast i en stein nær elva New Bataan, til tross for at han hadde brukket begge beina og var kraftig forslått. Mannen mistet hele familien sin i naturkatastrofen og overlevde på kokosnøttmelk.

- Jeg forventet ikke å finne overlevende to dager etter at flommen tok med seg alt av jord og leire. 54-åringen og familien søkte trygghet i et tilfluktsrom, men også det ble ødelagt av de store vannmassene, sier den frivillige redningsarbeideren Mark Roman Jumilla til Reuters.

20 tyfoner hvert år En av årsakene til de store ødeleggelsene og høye tapstallene er at tyfonen rammet et område som er tilnærmet ukjent med det dødelige naturfenomenet.

- Dette er første gang en tyfon med styrke tre har nådd vår provins. Vi evakuerer mennesker fra elveområdene og kysten, men flommene og den sterke vinden har også ødelagt tlfluktsrommene våre, sier Arturo Uy, guvernør i Compostela-dalen, til Reuters.

Uy forteller videre at over 200 mennesker er bekreftet døde bare i hans provins, med over 600 som fortsatt er savnet.

Reuters skriver at omlag 20 tyfoner rammer Filippinene hvert år. For nøyaktig et år siden døde 1500 mennesker av en annen kraftig tyfon, men de fleste tyfonene treffer øyriket lengre nord, der folk er bedre forberedt på de kraftige vindene og regnet.