Carlos får dom i dag?

Aktor la i går ned påstand om 30 års fengsel for Illich Ramirez Sanches, også kjent som storterroristen Carlos. Mannen som i går ble beskyldt for å forsvare seg som en kyllingtyv kan få dommen i løpet av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 48 år gamle venezualeren er tiltalt for å ha drept to franske etterretningsagenter og en libanesisk tyster i Paris i 1975. Men Carlos mistenkes for å ha stått bak en lang rekke terroraksjoner i 1970-årene. Han hevder selv å ha 83 liv på samvittigheten.

Aktor Gino Necchi sier ifølge nyhetsbyrået AFP at rettssaken ikke er et spørsmål om krig eller hevn, men om å implementere Frankrikes lover.

Sirkus

Carlos har i stor grad ført sin egen rettssak, noe som mange observatører har betegnet som en farse og et sirkus. Han hevder at han er en 'profesjonell revolusjonær' og at han ble neddopet og kidnappet av franske agenter i Sudan i 1994.

En av aktoratets advokater, Francis Szpiner, hevdet i går at Carlos hadde forsvart seg som en 'kyllingtyv' gjennom hele rettsaken.

Den aldrende terroristen kan trolig belage seg på å tilbringe resten av sitt liv i fengsel. Ved siden av den pågående rettssaken venter fem andre terror-tiltaler på sin gang gjennom det franske rett-systemet.