Carlos' søte liv - bak murene

Illich Ramirez Sanchez, 48, alias Carlos eller Sjakalen, vil trolig tilbringe resten av sitt liv i franske fengsler - og i ulike rettssaler. Fem nye rettssaker venter allerede den kjente terroristen, også de i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg foreslår frigivelse. Det blir ikke noe sjokk. Carlos blir sittende i fengsel uansett, sa forsvarsadvokat Olivier Maudret i retten i går.

Luksusvaner

Carlos har fått sine vaner i fengsel. Hans rike familie i Venezuela sender Havanna-sigarer, Lacoste-poloer, silkeskjerf og andre luksusvarer. Fangen har stort sett et godt forhold til sine fangevoktere, og han får så å si daglig besøk av sine advokater - helst kvinner. For en stund siden ble han tatt på fersk gjerning med en av dem på fanget. Men han ynder å være i retten. Der smiler han skjelmsk til alle de kvinnelige jurymedlemmene og legger an en kameratslig tone med dommeren. Rett som det er spretter han opp med sarkastiske bemerkninger eller spørsmål til vitnene.

Hverdagen

Dette blir også Carlos' hverdag i de neste årene. Fem andre rettssaker venter. Før det skal han ha lange samtaler med den eneste han virkelig vil snakke med, forhørsdommer Jean-Louis Bruguihre som leder etterforskningen av bombeattentatene. Denne rettssaken var bare en forsmak, de tre drapene på to etterretningsagenter og en libanesisk tyster skjedde før Carlos ble berømt.

Sjakalen vil tilbringe framtida si i ulike fengsler og rettssaler. Rettssakene står i kø.