Carlsberg vant nettkrig mot pubeier

En norsk pubeier registrerte nettadressene carlsberg.no og tuborg.no. I dag dømte Oslo byrett ham til å gi tilbake domenene og betale til sammen 108.893 kroner i erstatning og omkostninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eugene McGlynn, som var daglig leder for puben Slainte Irish & Sports Bar, registrerte de to nettadressene i februar i år. Fire måneder tidligere tok han kontakt med Ringnes bryggerier og Hansa Borg bryggerier som produserer og selger henholdsvis Carlsberg og Tuborg. Han ga beskjed om at hvis de ikke registrerte domenene, ville han gjøre det når reglene for registrering ble endret i februar.

Selskapene svarte ikke på henvendelsene. Carlsberg prøvde å skaffe seg nettadressene, men selskapet som skulle stå for registreringen gjorde en feil, og McGlynn kom dem i forkjøpet.

Knusende dom

McGlynn ville bruke sidene til å selge blant annet antikviteter med ølmerkelogoer. Det satte byretten en effektiv stopper for i dag.

Dommen, som Dagbladet.no har fått tilgang til, er knusende. Retten skriver Carlsberg har vunnet saken fullstendig.

- McGlynns registrering og bruk av domenenavnene carlsberg.no og tuborg.no er i strid med Carlsb ergs varemerkerettigheter. Han har opptrådd forsettelig, fordi han utvilsomt har vært klar over Carlsbergs varemerkerettigheter. Han har med vitende og vilje forsøkte å utnytte disse rettighetene i sin egen virksomhet, står det i dommen.

Ølmerket utvannet

Retten mener Carlsbergs varemerke er blitt utvannet, og dømmer McGlynn til å betale 50 000 kroner i erstatning. Han er også ilagt saksomkostninger på 58.983 kroner.

«Carlsberg må ut fra påstanden ansees å ha vunnet saken fullstendig», står det avslutningsvis i dommen.

Slainte Irish & Sports Bar har vært stengt siden 24. oktober, fordi det ikke var gitt opplysninger til Foretaksregisteret om revisor for selskapet. De tar sikte på gjenåpning i mars 2002.

Dommen kan ankes til Borgarting lagmannsrett.

McGlynns nettsider kan forsatt sees på:

Carlsberg.no

Tuborg.no

STRIDENS SIDE: Slik ser hjemmesiden til puben ut.