Caroline (12) frykter hun blir lam i ansiktet etter HPV-vaksine

- Jeg er livredd, sier moren til 12-åringen.

LAMMET I ANSIKTET: Caroline Buer (12) ble lam i halve ansiktet etter HPV-vaksinen hun tok på barneskolen for drøye to uker siden. Bildet til høyre viser hvordan Caroline nå kun har førlighet i venstre del av ansiktet. Foto: Privat
LAMMET I ANSIKTET: Caroline Buer (12) ble lam i halve ansiktet etter HPV-vaksinen hun tok på barneskolen for drøye to uker siden. Bildet til høyre viser hvordan Caroline nå kun har førlighet i venstre del av ansiktet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drøye to uker etter at Caroline (12) ble HPV-vaksinert på skolen, ble hun lammet i halve ansiktet. Nå frykter moren at lammelsen har en sammenheng med vaksineringen.

- Jeg er livredd for hva som kan skje. Vi blir bare bedt om å vente, og kontakte legen dersom det «blir verre». Jeg er livredd, sier Stine Marie Buer til Dagbladet.

HPV-vaksinen, som skal forhindre livmorhalskreft, har vært omstridt siden den ble innført som en del av barnevaksinasjonsprogrammet for 12-åringer i 2009. Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet har 80 prosent av jentene takket ja til vaksinen.

- Var stolt, men nå angrer jeg Buer forteller at Caroline var usikker på om hun ville ta vaksinen, og at hun derfor skrev i datterens meldingsbok at 12-åringen skulle få slippe, dersom hun angret seg på skolen.

- Jeg begynte å gråte, og ville ikke ta den. Men helsesøster sa hun ville holde meg i hånda, og da tok jeg den likevel. Etterpå var jeg stolt for at jeg hadde greid det, men nå angrer jeg, sier Caroline til Dagbladet.

Nå har hun mistet førligheten i høyre del av ansiktet, opplever hukommelsestap - og er ifølge moren usedvanlig trøtt og sliten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer