Karantenehotell:

Caroline (28) ble syk av karantenehotell-maten

Caroline Roland (28) har sykdommen cøliaki, noe hun gjorde karantenehotellet oppmerksom på da hun ble sendt dit etter USA-hjemkomsten. Likevel har hun fått mat som har gjort henne syk. - Jeg har kastet opp i tre dager.

PÅ KARANTENEHOTELL: Caroline Roland (28) fra Kristiansand har tilbragt fire dager på karantenehotell etter at hun kom hjem fra USA, der hun studerer. I løpet av oppholdet på hotellet har 28-åringen, som har cøliaki, fått servert mat som har gjort henne syk, sier hun til Dagbladet. Foto: Privat
PÅ KARANTENEHOTELL: Caroline Roland (28) fra Kristiansand har tilbragt fire dager på karantenehotell etter at hun kom hjem fra USA, der hun studerer. I løpet av oppholdet på hotellet har 28-åringen, som har cøliaki, fått servert mat som har gjort henne syk, sier hun til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag denne uka ankom Caroline Roland (28) Oslo Lufthavn Gardermoen, etter å ha fullført masteren sin i USA.

Roland, som i mars ble vaksinert mot coronaviruset i USA med Janssen-vaksinen, ble stoppet ved ankomst til Norge. Planen hennes var egentlig å ta et fly videre hjem til Kristiansand.

- På Gardermoen fikk jeg bare ett spørsmål, og det var hvor jeg kom på reise fra. Jeg svarte USA, og vaktene pekte da i retningen jeg skulle gå.

Det var i retningen av et karantenehotell.

- Da jeg skjønte at jeg måtte på karantenehotell, ble jeg stressa fordi jeg har en sykdom som heter cøliaki, som gjør at jeg blir svært syk av mat som inneholder gluten, så jeg ble veldig bekymret og forsøkte å fortelle vekterne dette, sier Roland til Dagbladet.

- Dette er ikke en innbilt tilstand, en motediett eller hysteri, men en klinkende klar medisinsk diagnose, fortsetter Roland, og viser til definisjonen av hva cøliaki er, ifølge cøliakiforeningen:

«En person med cøliakidiagnose har et medisinsk dokumentert behov for å ha et 100 prosent glutenfritt kosthold. Hvis ikke blir personen syk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer