Caroline (29) spiser seg i hjel

Caroline Blix (29) er lovet hjelp, men får det ikke. Den siste måneden har hun lagt på seg 13 kilo.

BRUTTE LØFTER: Frogner bydelsadministrasjon har tildelt Caroline Blix tilsyn og støttekontakt, men 29-åringen får ikke timene hun har krav
på. Caroline lider av en sykdom som innebærer at hun er manisk opptatt av mat. Hun risikerer å spise seg alvorlig syk. Foto: Henning Lillegård
BRUTTE LØFTER: Frogner bydelsadministrasjon har tildelt Caroline Blix tilsyn og støttekontakt, men 29-åringen får ikke timene hun har krav på. Caroline lider av en sykdom som innebærer at hun er manisk opptatt av mat. Hun risikerer å spise seg alvorlig syk. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Caroline Blix (29) lider av det sjeldne Prader-Willis Syndromet (PWS) som blant annet innebærer at hun er manisk opptatt av mat.

Hun har bodd i egen leilighet i elleve år. Hun trenger oppfølging og hjelp, og er avhengig av at noen kommer og ser til henne med jevne mellomrom. Når ingen følger med eller passer på, oppsøker Caroline mat. Hun veier nå 132,5 kilo.

Hjelpen uteblirFor å hjelpe Caroline med å begrense spisingen har Frogner bydelsadministrasjon i Oslo gjort en rekke vedtak. Hun har fått innvilget 46 timer med en til en-tilsyn i uka. Det vil si at en assistent skal komme og være med henne 46 timer i uka. I tillegg skal hun også få 24 timer med støttekontakt i måneden.

Men verken assistentene eller støttekontakten kommer så ofte som de skal.

— Caroline har aldri fått de timene hun har krav på. I sommer var det ekstra ille: på det verste fikk hun bare ti timer tilsyn i uka, og hun får aldri mer enn 16 timer støttekontakt i måneden. Følgene er dramatiske for Caroline. Bare i løpet av den siste måneden har hun gått opp 13 kilo, forteller moren hennes, Ida Sohlberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer