Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carson følte seg oversett under debatten: «Kan noen angripe meg, vær så snill?»

Lite TV-tid til andre enn Trump, Cruz og Rubio.

 LITE SYNLIG:  Nattas debatt handlet først og fremst om Marco Rubio, Ted Cruz og Donald Trump. Det fikk Ben Carson til å føle seg litt oversett. Da han la merke til at Trump, Cruz og Rubio fikk stadig mer TV-tid som følge av verbale angrep mot dem, ba han de andre kandidatene om å angripe ham. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
LITE SYNLIG: Nattas debatt handlet først og fremst om Marco Rubio, Ted Cruz og Donald Trump. Det fikk Ben Carson til å føle seg litt oversett. Da han la merke til at Trump, Cruz og Rubio fikk stadig mer TV-tid som følge av verbale angrep mot dem, ba han de andre kandidatene om å angripe ham. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOUSTON (Dagbladet): I den siste TV-debatten mellom de fem gjenværende republikanske presidentkandidatene i Houston før de neste primærvalgene kommende tirsdag, var det i praksis bare tre debattanter som var synlige.

Og den som fikk mest oppmerksomhet av alle, var Donald Trump.

Omringet av rivaler Plassert i midten, mellom hans fremste konkurrenter Marco Rubio og Ted Cruz, ble han utsatt for det ene verbale angrepet etter det andre.

Og Trump svarte med samme mynt, og dermed forble TV-kameraene festet på de tre rivalene.

Ben Carson, tidligere nevrokirurg var plassert lengst til venstre på scenen, Ohio-guvernør John R. Kasich lengst til høyre. Og til siden forble de to kandidatene under debatten, men særlig Carson.

«Kan dere angripe meg» På et tidspunkt under debatten ba Carson regelrett de andre kandidatene om å angripe ham, slik at han også fikk snakke.

«Kan dere angripe meg, vær så snill?», sa Carson med sin milde stemme.

Til publikums store fornøyelse, som hylte av latter. Det skapte også latter på scenen blant hans rivaler, men gjorde ikke stort for hans rykte som en som til stadighet klager og klynker.

Siste debatten før supertirsdag Debatten i Houston var den første etter Trumps suverene seier i Nevada, og den siste før neste ukes supertirsdag, da til sammen 595 delegater står på spill for republikanerne i elleve delstater. 1237 delegater trengs for å vinne nominasjonen.

Trump har medvind på så godt som alle målinger, og de fleste eksperter mener han er i ferd med å avgjøre hele den republikanske presidentvalgkampen.

Han fikk imidlertid støtte fra Donald Trump etter debatten. I et TV-intervju med CNN umiddelbart etter debatten var over, sa Trump at han følte kanalen hadde behandlet Carson urettferdig fordi han i liten grad fikk snakke om sine hjertesaker.

- Muren ble nettopp ti fot høyere
CNNs debattmoderator Wolf Blitzer spurte Trump om hva han mente om Mexicos tidligere president Vicente Fox tidligere på dagen hadde sagt at de ikke ville «betale for den helvetes muren», slik Trump har sagt han skal få til.

I valgkampen så langt, har nettopp muren vært en av hans største fanesaker - om ikke den største.

- Jeg skal bygge muren. Og den ble nettopp ti fot høyere. Mexico skal betale muren. Det er bare en liten del av det de skylder oss, sa Trump.

Da Florida-senator Marco Rubio fikk ordet like etterpå, var han klar med et verbalt slag i Trumps retning:

- Hvis han bygger en mur, så vil han bruke ulovlige innvandrere til å gjøre det. Dere kan google det. Donald Trump, polske arbeidere.

Angrep Trump tidlig Rubio angrep Trump tidlig, men forretningsmannen kontret lynkjapt:

- Du ansatte ulovlige innvandrere til å bygge Trump-tårnet, sa Rubio.

- Jeg er den eneste her som har ansatt noen, svarte Trump.

Ed Henry, Fox News' Hvite hus-sjefskorrespondent, kommenterte det slik:

- Rubio gikk i en felle.

Ted Cruz forsøkte også i denne ordvekslingen å yppe seg mot Trump, men fikk raskt svar: 

- Du klarer ikke å gå overens med noen. Det er ingen andre senatorer som har gått ut med støtte til deg. Du burde skamme deg, sa Trump rettet mot Texas-senatoren.